SiolNET. Trendi Kulinarika
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Vabijo vas iskriva doživetja

Oglasno sporočilo

Ko se peljete po štajerski avtocesti, izberite izvoz Slovenske Konjice in v središču mesta zavijte desno, na Škalce. Prispeli boste v objem slikovitih gričev, kjer domuje odlična trta z dolgoletno tradicijo. Očarali vas bodo prekrasni griči, ki spominjajo na toskansko pokrajino, in prijazni ljudje.

Vinogradi, ki se vzpenjajo tik nad Slovenskimi Konjicami, nežno objemajo eno najsodobnejših in najizvirnejših vinskih kleti v tem delu Evrope - Vinsko klet Zlati grič - sodobno igrišče za golf in Gostilno Grič.

Glavni enolog Vinske kleti Zlati grič Sašo Topolšek v Otokarjevi kleti v Žički kartuziji, kjer zorijo konjiške penine. Glavni enolog Vinske kleti Zlati grič Sašo Topolšek v Otokarjevi kleti v Žički kartuziji, kjer zorijo konjiške penine.

Vinogradništvo ima tam dolgo tradicijo. V okolici Slovenskih Konjic so menihi iz Žičke kartuzije že pred skoraj 900 leti začeli pridelovati vina. O tem pričajo zapisi iz druge polovice 15. stoletja, kjer oglejski patriarh pravi, da imajo Konjičani več vinogradov in vina v kleteh kot celotna dežela skupaj! Zanimivo je, da so Konjičani trte negovali tudi po odhodu menihov iz kartuzije in od leta 1900 kletarili v znameniti stari kleti, med prebivalci imenovani Eis Keller (Ledena klet).

V Žički kartuziji še danes kraljujejo penine – v obokanih kleteh nekdanjega samostana zori okoli 60 tisoč steklenic konjiške penine bela in rosé, urejeni pa so tudi prostori za pokušino in prodajo vin.

Ena najsodobnejših vinskih kleti v Evropi

Zlati grič predstavlja prijaznost, sonce, vinsko trto, tradicijo in življenje. Vinska klet je v osrčju Škalc, sredi vinogradov, v katerih pridelujejo vino oziroma grozdje že več kot 800 let. Vinska klet Zlati grič sodi med najsodobnejše v Evropi, zato ne preseneča, da iz nje prihaja pester nabor vrhunskih vin, ki zadovolji tudi najzahtevnejše okuse. "Poleg najnovejše tehnologije smo zelo ponosni na arhitekturo, ki je zelo specifična. 3.500 m² velik objekt je umeščen pod zemljo in se zliva s krajino, ki ga obdaja, strehe so namreč zatravljene in zasajene. V naravi so vidni le posamezni fasadni elementi, ki se izvirno vključujejo v obstoječo vinogradniško krajino," je o kleti povedal direktor Silvo Žižek.

Vinska klet Zlati grič se ne ponaša samo z vrhunskimi vini, ampak tudi z zanimivimi arhitekturnimi rešitvami. Vinska klet Zlati grič se ne ponaša samo z vrhunskimi vini, ampak tudi z zanimivimi arhitekturnimi rešitvami.

Če bi živeli v Franciji, bi območje nad Slovenskimi Konjicami, kjer ima klet Zlati grič najprestižnejše vinograde, imenovali grand cru – velika lega. Gre za enkratni naravni amfiteater slikovitih gričkov, ki so skoraj vsi posejani s trtami. Zlati griči so naravni park, galerija čudovitih slik ob pogledih na urejene vinograde in mednje ujeto igrišče za golf.

Gurmani boste uživali

Na griču nad vinsko kletjo je Gostilna Grič, kjer bodo razvajali vaše brbončice z okusno hrano ter odličnimi in večkrat nagrajenimi vini. Navdušili vas ne bodo samo sveže pripravljena hrana in vrhunska vina iz Vinske kleti Zlati grič, ki je oddaljena le nekaj korakov, ampak tudi dih jemajoči panoramski razgled, ki se razprostira po okoliškem gričevju, pokritem z vinogradi, seže pa vse do Pohorja in Dravinjske doline.

Šef kuhinje Andrej Smogavc, ki je domačin in zato te kraje dobro pozna, najraje uporablja lokalne sestavine, iz katerih pripravi okusne jedi, ki navdušijo tudi najzahtevnejše goste.

V Gostilni Grič navdušujejo krožniki izpod rok kuharskega mojstra Andreja Smogavca, kulinaričnemu doživetju pa doda piko na i prekrasni panoramski razgled. V Gostilni Grič navdušujejo krožniki izpod rok kuharskega mojstra Andreja Smogavca, kulinaričnemu doživetju pa doda piko na i prekrasni panoramski razgled.

Vinogradniški dvorec

Za tiste, ki vam enodnevno občudovanje lepot Škalc z okolico ni dovolj, bodo poskrbeli v apartmajski hiši Vinogradniški dvorec, ki je s tremi čudovitimi apartmaji kraj, kjer se harmonično usklajujeta narava in mir. Prečudoviti pogledi na vinograde vas bodo očarali v vseh letnih časih in vam ponudili prijetno pribežališče po dolgem in sproščujočem sprehodu ali igri golfa na edinstvenem igrišču.

Edinstveno igrišče za golf

Ljubitelji golfa gotovo poznate igrišče na Zlatem griču, saj slovi po svoji edinstveni legi med vinogradi in ponuja prekrasne poglede. Devet igralnih polj s skupno dolžino 2.500 metrov leži na idilični lokaciji, kjer se zlivajo s krajino. Igrišče je sicer nekoliko zahtevnejše, vendar omogoča veliko sprostitve in zanimivosti tudi manj izkušenim igralcem, za katere sta na voljo spoznavanje z igro ali učenje golfa na vadišču na Dobravi pod okriljem golfkluba Zlati grič.

Po razburljivem dnevu, polnem doživetij, prespite v Vinogradniškem dvorcu. Po razburljivem dnevu, polnem doživetij, prespite v Vinogradniškem dvorcu.


Naročnik oglasne vsebine je ZLATI GRIČ, D. O. O.

Minister za zdravje opozarja: Čezmerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin