Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2014,
11.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

izbor ocenili smo Gorenjska

Petek, 1. 8. 2014, 11.23

6 let, 6 mesecev

Top gostilne 2014 – Gorenjska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letos smo z gorenjskimi lestvicami čakali do avgusta, da bi se zatrdno prepričali, kako stojijo naše ladje na tem koncu.

Razpad blejskega trojčka ali kar četverčka je pokrajino zaznamoval z novim kulinaričnim zemljevidom. Po drugi strani pa je na Bledu ostala solidna restavracija v hotelu Triglav 1906, če sumljive resorte in kremšnite preskočimo. Na Gorenjskem je še nekaj spodobnih "klasičnih" in ne predragih gostiln in solidno število ustvarjalnih lokalov.

1. (1.) Pri Danilu (Reteče pri Škofji Loki)

Vrhunska kombinacija kreativne in lokalne kuhinje kuharice Vesne Čarman, ena najboljših vinskih ponudb v Sloveniji. Upajmo, da bodo zdržali v tempu, ki so si ga zastavili. Za okoli 40 evrov na osebo se boste že kar krepko najedli.

2. (4.) Vila Podvin (Mošnje)

Uroš Štefelin, četrtina blejskega četverca, se je ustalil v Podvinu s svojim kreativnim pogledom na slovensko kulinariko. Za kakih 40 evrov boste zadovoljni, če dodamo, da imajo tudi vsa vina na kozarec.

3. (2.) Krištof (Predoslje pri Kranju)

Pri Krištofu si vsak dan izmislijo kaj novega, pa naj gre za vrt, jedilnik ali vina. Poleg klasične in kreativne kuhinje je velik poudarek na vegetarijanski in veganski hrani. Cena hrane je okoli 40 evrov na osebo. Vinska ponudba pa bolj ekološka kot pri konkurenci.

4. (5.) 1906 Triglav (Bled)

Po odhodu prvega kuharja in idejnega vodje so se nasledniki dobro znašli. Vinska karta je še obširnejša, jedi malce bolj preproste, a nič manj okusne. Z izjemnim razgledom na jezero. Cena hrane okoli 30 evrov na osebo.

5. (7.) Vila Bella (Srednja Bela)

Solidni kreativni meniji, ki jih menjajo glede na letne čase, in dostopna vinska karta, na kateri so v glavni vlogi Primorci, predvsem Batič. Cena hrane 30 evrov.

6. (-) Skipass (Kranjska Gora)

Za 35 evrov na osebo se boste najedli moderno oblikovane hrane v naši smučarski prestolnici v hotelu, ki bi rad združeval tri dežele (Slovenija, Italija, Avstrija) tako kulinarično kot zimsko turistično.

7. (-) Topolino (Bled)

Starejša restavracija na Bledu, ki nosi breme izpraznjene ponudbe ob jezeru. Izreden kuhar, kar malce podcenjen. Ko bi dodali vinsko karto in poenotili jedilne liste, bi lahko postali veliki. Cena 35 evrov na osebo.

8. (8.) Pr' Bizjak (Zgornja Bela)

Solidna klasična slovenska kuhinja, naj gre za nedeljska kosila ali za manjše izlete v sodobnost. Solidna vinska ponudba in velika travnata površina za poroke ali nogomet. Cena hrane 25 evrov.

9. (9.) Brioni (Kranj) )

Najšibkejši člen verige JRE v naših krajih. Kreativna kuhinja v samem središču Kranja, ki temelji na kakovostnih degustacijskih menijih. Vinska karta, ki je včasih bolj včasih manj popolna. Cena hrane okoli 40 evrov.

10. (10.) Ančka (Šenčur)

Najbolj tradicionalna slovenska kuhinja na Gorenjskem s poudarkom na štrukljih v vseh oblikah in mesninah. V zadnjem času imajo tudi nekaj boljših vin. Cena hrane 25 evrov na osebo.

Ne spreglejte