Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2013,
15.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ocenili smo izbor Štajerska Prekmurje

Sreda, 14. 8. 2013, 15.34

6 let, 7 mesecev

Top gostilne 2013 – Štajerska in Prekmurje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Štajerci prihajajo, to smo zapisali že lani, pa naj gre za vina ali za hrano.

Na letošnji lestvici gostiln se je spremenilo zgolj nekaj manjših reči, pa niti ne povsem na vrhu. Nekatere zvezde so pač sijale manj časa, kot bi si človek želel, a stečaju se tudi v tem delu naše dežele ni lahko izogniti.

Tukaj si lahko osvežite spomin na lansko lestvico, letošnja pa je videti tako:

1. (1.) Restavracija Rožmarin (Maribor) Standarden izbor, pozicija v središču mesta, ki ne glede na letni čas ponuja najboljše, komaj še kreativne jedi. Ob hrani pa je treba pohvaliti vinsko karto, morda najboljšo pri nas. Že za 30 evrov brez pijače.

2. (3.) Gostilna Tramšek (Ivanjkovci) Za mnoge še zmeraj neznana lokacija pod grički Jeruzalema, tik pred Ljutomerom. Najboljši natakar v deželi, ki ponuja zanimivo kombinacijo lokalne in moderne kuhinje. Vinska karta, ki je orientirana predvsem na okoliška vina. Cena brez vina okoli 40 evrov.

3. (6.) Restavracija Pavus (Laško) Eden najboljših kreativnih kuharjev v deželi, ki je zavzel grad nad mestom piva. Več kot zanimive kreacije pretežno v degustacijskih menijih z vinsko karto štajerskih in le delno tudi primorskih vin. 35 evrov na osebo.

4. (4.) Penzion Raduha (Luče) Začetnica slovenske kreativne kuhinje, ki domuje v kraju daleč od ponorelih množic. Kuhinja je še vedno ustvarjalna, vinska karta ni v prvem planu, imajo pa veliko možnosti za spanje, če vas hrana utrudi. 50 evrov na osebo.

5. (7.) Gostilna Rajh (Bakovci) Gostilna, ki v različnih obdobjih spreminja svojo ponudbo. Trenutno se dvigujejo in ponujajo zanimivo kombinacijo lokalne in moderne kuhinje ter solidno, a razmeroma drago ponudbo vin. 40 evrov na osebo.

6. (5.) Gostilna K Rotundi (Selo) Prijazna in poceni gostilna na koncu Slovenije ponuja natančno in okusno pripravljeno lokalno hrano. Goričko narekuje tudi vinsko ponudbo, čeprav vinska karta nima najširših spektrov. 25 evrov na osebo.

7. (-) Gostilna Tonček (Beltinci) V Beltincih se trudijo iz klasične prekmurske hrane narediti moderen presežek. Imajo urejen prostor, široko ponudbo, izjemno hrano in vinska karta, ki na žalost (še) ni spisana. 30 evrov na osebo.

8. (2.) Hotel Evropa (Celje) Ekipa, ki je razvila koncept v Evropi, je ostala brez nekaj članov in se malce utrudila. Celjski hotelirji pa še vedno pripravljajo eno najboljših mestnih ponudb pri nas. Imajo vrsto menijev in solidno vinsko karto. 30 evrov na osebo.

9. (9.) Gostišče Pec (Selnica ob Dravi) Kljub raznim lastniškim spremembam pomembna primariborska postojanka. Ponujajo domače jedi in lep izbor slovenskih, pa tudi tujih vin, da o livadi ob bregu Drave niti ne govorimo. 40 evrov na osebo.

10. (10.) Gostilna Francl (Celje) Lepo bi bilo, če bi imela vsaka naša pokrajina eno takšno domačo, a hkrati solidno zgodbo. Pa tudi, če je hrana občasno pretežka. Imajo tudi nekaj lastnih stvaritev in kar spodobno vinsko karto. Okoli 25 evrov na osebo.

Ne spreglejte