Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
11.13

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 11.13

6 let, 8 mesecev

Top gostilne 2012 – Štajerska in Prekmurje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V zadnji sezoni smo priča pospešeni promociji štajerske gostinske ponudbe.

V Mariboru imajo SladoLent in prestolnico kulture malicanja. Ponujajo štajerska vina in ni jih malo, ki trdijo, da so Štajerci že prehiteli Primorce. Se strinjate? Težko je reči. Včasih je bolje, če se stvari ne dogajajo na silo.

Tukaj si lahko osvežite spomin na lansko lestvico, letošnja pa je videti tako:

1. (1.) Restavracija Rožmarin (Maribor)

Rožmarin postaja standarden izbor, čeprav že nekaj časa bežijo iz preveč kreativne v klasično kuhinjo. Ob konkretnejši hrani pa ostaja izjemna vinska karta (ena najboljših pri nas), bar ali kar vinoteka z domačo in mednarodno vinsko ponudbo. 30 evrov brez pijače.

2. (6.) Hotel Evropa (Celje)

Ekipa, ki je razvila koncept v Evropi, je ostala brez kakšnega člana, a življenje teče dalje in celjski hotelirji pripravljajo še vedno eno najboljših mestnih ponudb pri nas. Ponujajo vrsto menijev in solidno vinsko karto. 30 evrov na osebo.

3. (2.) Gostilna Tramšek (Ivanjkovci)

Za mnoge še zmeraj neznana lokacija pod grički Jeruzalema, tik pred Ljutomerom. Zanimiva kombinacija lokalne in moderne kuhinje. Vinska karta, ki matematično natančno dodaja okoliška vina. Cena brez vina okoli 40 evrov.

4. (3.) Penzion Raduha (Luče)

Začetniki ali bolje začetnica kreativne kuhinje, ki niso odšli daleč. Kuhinja je namreč še vedno ustvarjalna (in lokalna), ko se bodo lotili še vinske karte, bodo spet na vrhu. 50 evrov na osebo.

5. (4.) Gostilna K Rotundi (Selo)

Prijazna gostilna na koncu Slovenije ponuja natančno in okusno pripravljeno lokalno hrano. Goričko narekuje tudi vinsko ponudbo, čeprav vinska karta nima najširših spektrov. 25 evrov na osebo.

6. (7.) Restavracija Pavus (Laško)

Kuhar iz celjske Evrope se že nekaj časa trudi na laškem gradu Tabor. Zelo zanimive kreativne akrobacije s preveč povprečno vinsko ponudbo in s premajhnimi skoki v spremembo (socialističnega) dizajna. 30 evrov na osebo.

7. (5.) Gostilna Rajh (Bakovci)

Gostilna, ki v različnih obdobjih spreminja svojo ponudbo. Zadnje čase ponujajo predvsem zanimivo kombinacijo lokalne in moderne kuhinje ter solidno, a razmeroma drago ponudbo vin. 40 evrov na osebo.

8. (-) Restavracija Sofija (Rimske Toplice)

Nova moderna restavracija, v kateri je vse tako, kot mora biti, celo preveč. Najboljši kozarci, izbrana vina (zadovoljiva vinska karta), sodobne jedi in predvsem enkraten pogled v dolino. Za kakih 35 evrov se boste krepko nasitili.

9. (9.) Gostišče Pec (Selnica ob Dravi)

Klasična kuhinja z le malo modernizma. Na Štajersko jih vežejo mnoge dobrote pa tudi lokalna vina. Ko se gibljejo v svojem okolju, so dobri (imajo izjemno lep vrt) in računajo kakšnih 25 do 30 evrov na osebo.

10. (10.) Gostilna Francl (Celje)

Klasična slovenska gostilna z malce pretežko hrano (podobno kot Ančka v Šenčurju), a z več lastnih stvaritev (z natakarji v zanimivih etno oblačilih) in s skoraj solidno vinsko ponudbo. Okoli 25 evrov na osebo.

Ne spreglejte