SiolNET. Trendi Kulinarika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Top gostilne 2011 – Štajerska in Prekmurje

3

termometer

Tudi v teh krajih se razvija sodobno gostinstvo, čeprav zaradi pomanjkanja mednarodnih turističnih centrov mnogokrat še postrežejo težko tradicionalno hrano.

Malce smo zbegani nad menjavami kuharjev na Celjskem, še bolj nas bega, ker vsi hvalijo mojstra iz Kungote, ki nas niti pod razno ni uspel prepričati. Restavracija Rožmarin (Maribor) Prenovitelji štajerske kuhinje. Iz majhnih izumov se rojeva vse bolj konkretna hrana. Izjemna vinska karta oziroma mednarodna vinoteka. 30 evrov brez pijače. Gostilna Tramšek (Ivanjkovci) Vse preveč prezrta prleška gostilna z neverjetno kombinacijo lokalne in moderne kuhinje. Zanimiva vinska karta okoliških vin. Cena brez vina okoli 45 evrov. Penzion Raduha (Luče) Pionirji slow food gibanja v Sloveniji. Še vedno izjemna ustvarjalna kuhinja, na žalost brez prave vinske karte. 50 evrov na osebo.

Gostilna Rotunda (Selo) Ena najprijaznejših gostiln v Sloveniji ponuja predvsem do potankosti natančno pripravljeno lokalno hrano. Goričko narekuje tudi vinsko ponudbo, čeprav vinska karta nima najširših spektrov. 25 evrov na osebo. Gostilna Rajh (Bakovci) Gostilna, ki v različnih obdobjih spreminja svojo ponudbo. Trenutno ponujajo zanimivo kombinacijo lokalne in moderne kuhinje ter solidno ponudbo vin. 40 evrov na osebo.

Hotel Evropa (Celje) Ob številnih kadrovskih turbulencah mu lahko rečemo mestna restavracija s solidno vinsko karto. 50 evrov na osebo.

Restavracija Pavus (Laško) Kuhar iz celjske Evrope, ki prenavlja zgodbo laškega gradu z zelo zanimivimi kreativnimi hranicami, a za zdaj s povprečno vinsko ponudbo in z nespremenjenim dizajnom. 35 evrov na osebo.

Pri Florjanu (Maribor) Rožmarinov tekmec v številnih pogledih, a predvsem manj zapletena kuhinja, ki ne pozablja svojih osnovnih namenov. Solidna vinska karta. 30 evrov na osebo.

Gostišče Pec (Selnica ob Dravi) Klasična kuhinja z malo modernizma. Na Štajersko jih vežejo mnoge dobrote ter lokalna vina. Ko se gibljejo v svojem okolju, so dobri in računajo kakšnih 25 do 30 evrov na osebo.

Gostilna Francl (Celje) Tipična slovenska gostilna z malce pretežko hrano (podobno kot Ančka v Šenčurju), a z več lastnih stvaritev in s skoraj solidno vinsko ponudbo. 25 evrov na osebo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin