Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2011,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 8. 7. 2011, 12.06

8 let

Slovenski vinarji, evropski nogometni prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ste vedeli, da imamo v Sloveniji nogometno reprezentanco vinarjev? Ne le to, pred kratkim so postali celo evropski prvaki.

Med slovenskimi vinarji je veliko nogometnih navdušencev in igralcev, tako rekreativcev kot igralcev v nogometnih klubih. Vsako leto odigrajo več prijateljskih tekem tako med seboj kot proti gostincem ali vinskim svetovalcem. Da bi lahko igrali zahtevnejše tekme, tudi na mednarodni ravni, so se zbrali v društvu Združenje vinarjev vinska reprezentanca Slovenije. Kot pravijo, je njihov cilj dvigovanje vinske kulture, promoviranje slovenskih vin v Evropski uniji in preostalem svetu ter povezovanje med večjimi in manjšimi slovenskimi pridelovalci vin. V finalu premagali gostitelje Madžare Na Madžarskem se je sicer v začetku junija zaključilo 1. Evropsko prvenstvo v nogometu za vinske reprezentance, na katerem so slovenski vinarji v finalu premagali Madžare in osvojili prvo mesto. Vinsko reprezentanco Madžarske so premagali po streljanju enajstmetrovk.

Barve vinske reprezentance Slovenije so zastopali kapetan Danilo Steyer, Robert Fišer, Matej Hlebec, Rok Jež, Borut Prapotnik, Anej Simčič, Janez Skočaj, Tomaž Ščurek, Jure Štekar, Janko Štrakl, Marko Toplak, Bogomir Valdhuber, Fredi Maruško, Tomaž Štrakl, Jure Stegne, Matjaž Simčič, Jožef Obrovnik in selektor Sebastijan Rojs. Na prvenstvu je sicer sodelovalo šest reprezentanc, za Slovenijo in Madžarsko so se uvrstile Avstrija, Švica, Italija in Nemčija.

Prihodnje leto bodo tekmovali tudi hrvaški in španski vinarji Danilo Steyer, kapetan Vinske reprezentance Slovenije, po zmagi ni skrival zadovoljstva, razmišlja pa že tudi o prihodnjem letu, ko bo prvenstvo, na katerem bo nastopalo še več držav, v Avstriji. "Veselimo se že naslednjega prvenstva, ko bomo v še večji konkurenci - tekmovanja se bodo udeležili tudi Hrvati in Španci - branili naslov evropskih prvakov," je dejal Steyer.

Ne spreglejte