Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 3. 2011,
21.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 31. 3. 2011, 21.19

7 let, 12 mesecev

Prvoaprilske šale v kuhinji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Letos lahko poskusite kakšno prvoaprilsko potegavščino zakuhati (in to dobesedno) kar v kuhinji.

Sladkor namesto soli Sol v posodi za sladkor je verjetno ena najpogostejših potegavščin, a pri tistih, ki ne morejo živeti brez jutranje kave, lahko povzroči precej hude krvi. Veliko bolje bo sprejeta obratna zamenjava – sladkor v solnici. Umešana jajca s sladkorjem morda sploh niso slaba zamisel … Strjen sok za zajtrk Svoje najdražje razveselite s sveže iztisnjenim sadnim sokom, ki pa ste mu dodali še eno skrivno sestavino – želatino. Po navodilih na embalaži jo zmešajte s sadnim sokom, zmes nalijte v kozarce in počakajte, da se strdi. Na videz bo v kozarcih še vedno svež sok, presenečenje pa bo sledilo, ko ga bo kdo poskusil popiti.

Prav posebna torta Tudi če razen "dneva norcev" nimate razloga za praznovanje, lahko spečete torto. Pravzaprav vam ne bo treba niti prižgati pečice – potrebujete le kartonasto škatlo primerne oblike, ki jo na debelo obložite s čokoladnim premazom in pisano okrasite. Tisti, ki mu bo pripadla čast, da prvi zareže v torto, bo zagotovo presenečen.

Žuželčje ledene kocke Glede na to, da so dnevi že prav topli, bodo vaši gostje veseli kozarca osvežilne pijače s kocko ledu. In žuželko ali dvema. Ta potegavščina sicer zahteva nekaj priprav, saj potrebujete majhne plastične žuželke (najdete jih v trgovinah z igračami), ki jih zamrznete v posodi za ledene kocke, a bo vaš trud poplačan z grimasami na obrazih vaših "žrtev".

Domače čokoladne praline Skoraj ni človeka, ki se ne bi razveselil škatle čokoladnih bombonov. Če se pohvalite, da ste jih izdelali sami, pa boste naredili še toliko večji vtis. Ker pa je prvi april, za njihovo izdelavo ne bo dovolj le čokolada. Potrebovali boste tudi češnjeve paradižnike, ki jih umijte in dobro osušite, potem pa pomočite v čokolado. Da bi bili res videti kot čokoladne praline, bosta morda potrebni dve plasti čokolade. Za res avtentičen videz jih lahko povaljate v kakav v prahu ali kokos, lahko pa jih preprosto odložite na papir za peko ter spravite v hladilnik, da se čokolada strdi. Potem pa uživajte v odzivih, ko se bo ob ugrizu iz čokoladne lupine pocedil paradižnik …

Ne spreglejte