Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 11. 2017,
10.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Mu Athentikos advertorial Grčija Ljubljanske mlekarne

Torek, 28. 11. 2017, 10.33

2 meseca, 1 teden

Preživite vikend kot kakšen grški bog

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock

Uprite se mrazu in si pričarajte malo drugačen konec tedna – s temperamentnim značajem in romantično melodiko. Čas je za nekaj pristne grške razigranosti.

zabava | Foto:

Vam je mraz že segel do kosti in že pred začetkom koledarske zime hrepenite po vročem poletju? Če zunanje temperature niso ravno pravo izhodišče za poletni navdih, pa si ga lahko pričarate za štirimi stenami: kaj če bi že prihodnji konec tedna preživeli kot pravi grški bog?

Za vas smo pripravili kratek priročnik, ki vam bo pomagal preživeti vsaj dva dneva v ritmu pristne grške kulture.

Nagradna igra: kakšna je vaša prva misel ob okušanju jogurtov Mu Athentikos?

#Navijte zvočnike

Prvi predpogoj pravega mediteranskega vzdušja je nedvomno primerna glasbena podlaga, ki mora zavzeti vaš dom. Prepustite se grškemu melosu in dovolite, da vas prebudi iz skorajšnjega zimskega spanja ter vas popelje na najodročnejše sredozemske plaže.

Da se boste lažje vživeli, smo za vas pripravili nekaj glasbenih predlogov:

Sirtaki

Grške ljubezenske pesmi

Sakis Rouvas - Shake It

Giorgos Alkaios & Friends - OPA

Nikos Vertis - Thelo na me nioseis

 

stanovanje, dom | Foto: #Okrasite stanovanje

Glasbo imate, zdaj morate poskrbeti še za primerno okolje: popestrite svoj dom z barvami Sredozemlja: z vsemi odtenki morja in neba, belino peščenih plaž, zelenih nasadov oljke, s sončno rumeno in z nežno vijoličasto barvo sivke.

Barve vroče Grčije lahko v svoj dom vnesete z majhnimi dodatki, kot so prti, blazine, vaze, šopki mediteranskih rož, z zavesami ali slikami z motivi morja.

#Literarni večer

Če vas mika grška kultura, ji lahko posvetite prvi dan vašega grškega konca tedna. Organizirajte pravi literarni večer, v katerem bodo glavno vlogo prevzeli grški klasiki – od Homerja, Sapfe, Sofoklesa do Evripida, Kalimaha in Herondasa.

zorba | Foto:

#Filmski navdih

Nedeljo posvetite bolj sproščujočim grškim vplivom. Naredite si bogat nabor filmov, ki so tako ali drugače posvečeni Grčiji.

Nekaj predlogov za lažji filmski maraton:

Corellijeva mandolina

Dva obraza januarja

Mamma Mia

Zorba The Greek

Troja

#Stilska preobrazba

Da se boste ves konec tedna počutili kot pravi Grk, morate nekoliko prevetriti tudi garderobo. Oblecite bele obleke, tunike z etno vzorci in pisane natikače. Dolge lase spnite v sproščeno figo, s poletne police vzemite lanene hlače in oblačila s cvetlicami. Vse, kar vas bo spominjalo na morje, bo prava izbira za konec tedna, ki bo nedvomno postal stalnica v vašem koledarskem letu.

Grčija, grška hrana | Foto:

#Vrhunsko kulinarično razvajanje

Za dokončno "potovanje" na jug Evrope pa bodo poskrbele brbončice. Čaka vas prava kulinarična ekstaza. Razvajajte se kot pravi grški bogovi, ki so zelo dobro poznali pomen prvovrstnega razvajanja. Poskrbite, da bo iz vašega doma ves čas dišalo po tzatzikiju, spanakopiti, musaki, souvlakijih in baklavi. In seveda – popolno grško kulinarično doživetje boste lahko občutili že takoj zjutraj, že po prvi žlički jogurta Mu Athentikos, ki ga lahko uživate kot samostojen obrok ali kot osvežujočo sladico po obilnem kosilu.

Z vsako novo žličko Mu Athentikos bodo vaše brbončice zavibrirale in se zazibale v temperamentnem ritmu sirtakija. In vaš konec tedna v slogu grških bogov bo zares popoln.

Ne spreglejte