Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 6. 2010,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 22. 6. 2010, 13.39

8 let

Osvežilni metini napitki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V vročih dneh se osvežite s hladnimi napitki iz mete. Ponujamo vam limonado z meto in metin ledeni čaj, pregrešite pa se lahko z mojitom.

Meta ima visoko vsebnost mentola, ki se najpogosteje uporablja v čajih, žvečilnih gumijih in zobnih pastah. Vsebuje veliko zdravilnih snovi: vitamina A in C, kalcij, železo, kalij, magnezij, omega 3 maščobne kisline ... Pripravki iz mete pomagajo pri lajšanju želodčnih težav, urejajo prebavo, odvajajo žolč, topli napitki spodbujajo potenje in učinkujejo protivirusno. V poletnih dneh vam bo mentol prijetno ohladil usta in vas nekoliko pomiril.

Limonada z meto

Potrebujemo (za 1 liter napitka): sok 1 limone sok 1 limete lističe sveže mete 1 l vode

Priprava: Limono in limeto dobro operemo in ju ožamemo, meto pa drobno sesekljamo. Vse skupaj zmešamo z vodo in za eno uro postavimo v hladilnik. Če so drobni kosi mete moteči, napitek enostavno precedimo. Če se nam zdi limonada pregrenka, jo osladkamo z medom ali rjavim sladkorjem. Postrežemo v kozarcu z ledom in okrasimo z rezino limone ali limete.

Mojito

Potrebujemo (za 1 koktajl): nekaj lističev sveže mete rjavi sladkor 0,5 dl belega ruma 1 limeto mineralno vodo led

Priprava: V kozarec damo žličko sladkorja in ga napolnimo z drobljenim ledom. Nato dodamo lističe mete, beli rum in sok pol limone, do vrha prelijemo z mineralno vodo in dobro pretlačimo. Okrasimo s slamico in z rezino limete ter sveže pripravljeno postrežemo.

Metin ledeni čaj

Potrebujemo: nekaj lističev sveže mete sok 1 limone ali limete sok 1 pomaranče vodo

Priprava: V litru vrele vode namočimo metine liste in pustimo stati od 10 do 15 minut. Napitek odcedimo in ga za dobro uro postavimo v hladilnik. Ko se shladi, prilijemo sok pomaranče in limone oziroma limete. Po okusu lahko napitek sladkamo z nekaj žlicami rjavega sladkorja ali medu. Vse skupaj dobro premešamo in hranimo v hladilniku.

Ne spreglejte