SiolNET. Trendi Kulinarika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

OKUSNO IN TUDI ZDRAVO!

2

termometer

Cvrtje brez olja?

Na podlagi raziskav je Tefal razvil edinstveno patentirano rešitev, cvrtnik Actifry, ki omogoča pripravo številnih jedi z majhno količino maščobe in hkrati ohranja vitamine in okus. Glavna prednost je izjemno majhna poraba olja. Tako lahko v njem le z jedilno žlico olja pripravimo kilogram ocvrtega krompirčka. To je še posebej pomembno pri današnji prehrani, saj se povsod po svetu srečujemo s prekomerno težo in debelostjo. Zaskrbljujoča je ekstremna rast števila otrok s prekomerno težo v starosti 4–15 let. Actifry vsebuje samo 3 % maščobe. To je kar 80 % manj kot pri klasičnem cvrtju v cvrtniku. Poleg tega je mogoče v njem pripraviti tudi veliko ostalih mesnih in zelenjavnih jedi, ki pri tem ohranijo vitamine in ostale hranljive snovi. Prednost cvrtnika Tefal Actifry je tudi preprosta uporaba: vanj stresemo svež ali zamrznjen narezan krompirček, s pomočjo priložene žličke dodamo olje in samo še vključimo aparat. Hrano v cvrtniku nenehno meša vgrajena lopatica, ki enakomerno porazdeli olje, hkrati pa v posodi vroč zrak ves čas kroži in zagotavlja primerno temperaturo za peko, kuho ali cvrtje. Rezultati bodo zagotovo odlični, hrustljavi in slastni.

Parni kuhalnik in vitamini

Vitacuisine je odličen Tefalov parni kuhalnik za pripravo zdrave hrane z več vitamini in minerali. Na izjemno preprost način pripravimo več različnih okusnih jedi hkrati, hrana pa bo vsebovala kar 50 % vitaminov več kot tista, ki jo pripravimo v običajnem parnem kuhalniku in tako ohranila kar 90 % vseh vitaminov. Zaradi nizke temperature kuhanja in uporabe pare hrana ohrani številne hranljive snovi, ki jih sicer zaradi toplotne obdelave izgubi. Postopek kuhanja v pari je lahek in učinkovit in prispeva k povečanju dnevnega uživanja sadja in zelenjave. Vitacuisine omogoča pripravo slastnega in zdravega obroka več jedi hkrati brez mešanja okusov in to brez nadzora. Zaradi okusnih lastnih snovi posamezne hrane, ki jo pripravljamo, ni treba dodajati nobenih začimb ali soli.

Izdelka najdete v trgovinah: TC MERKUR, BIG BANG, MERCATOR, SPAR, HARVEY NORMAN, K&K TECHNO MARKET in ostalih bolje založenih prodajalnah s tovrstinmi izdelki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin