Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2008,
13.55

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 4. 12. 2008, 13.55

3 leta, 8 mesecev

Moč narave za dolgo življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Znanstveniki z vsega sveta so navdušeni nad hranilno snovjo, ki je tako učinkovita, da lahko z njo pozdravimo nekaj ducatov različnih bolezni.

Čudežno moč te sestavine so najbolj poznali Eskimi, ki so dolgo živeli predvsem ob prehrani divjega lososa in drugih rib. Ta ključna sestavina so nenasičene maščobne kisline, ki so jim dali ime po grški črki omegi. Omega 3 in 6 so pomembne za naše srce, pa tudi za razvoj možganov in vida predvsem pri otrocih. Naravno moč narave - nenasičene maščobne kisline so poznale tudi naše babice, ki so nekoč z ribjim oljem pomagale rasti našim mamam. Najdemo ga tudi v lanenem semenu. Za dolgo in zdravo življenje pa nenasičene maščobe najdemo danes tudi v piščančjem mesu Pivke perutninarstva d.d..

Prebivalstvo obmorskih mest, zlasti na severu Evrope ima v prehrani veliko rib in ne čuti pomanjkanja Omega 3 maščobnih kislin. Za kontinentalno prebivalstvo in tudi za Slovenijo veljajo povsem druge prehranske navade, kjer se na jedilniku ribe pojavljajo zelo redko. Po priljubljenosti med potrošniki pa je perutninsko meso danes na drugem mestu, za svinjino in pred govedino. V zadnjih petdesetih letih se je njegova potrošnja zaradi manjše vsebnosti nasičenih maščobnih kislin kar podvojila. Je tudi cenovno konkurenčno in hitro pripravljeno.

Prav zato, ker pojemo premalo zdravih maščob, so v Pivki perutninarstvu d.d. s posebno obogateno prehrano piščancev dosegli, da so se Omega 3 maščobne kisline v piščančjem mesu še podvojile. Omega 3 in Omega 6 pa so v mesu Pivke perutninarstva tudi v pravem razmerju, kar je ključno za naše zdravje.

Piščančje meso in izdelki Pivke perutninarstva so plod prizadevanj za najboljšo kakovost vse od izbire krme, vzreje do končnega izdelka. Kupcem, ki vse pogosteje povprašujejo po zdravju prijazni prehrani, tako Pivka že danes ponuja Vsak dan nekaj dobrega in vso moč narave za dolgo življenje.

Za več informacij kliknite tule.

Ne spreglejte