SiolNET. Trendi Kulinarika
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

LUŠTno celo leto!

Oglasno sporočilo

V Prekmurju je po novem vse leto prav LUŠTno. V podjetju Paradajz, d. o. o., in hčerinskem podjetju Friško, d. o. o., pridelujejo LUŠTen paradižnik in nas ljubitelje tega rajskega sadeža razvajajo že deseto sezono. LUŠTno, kajne?

Lušt, novo

Paradižnik pozimi pridelujejo v lani zgrajenem rastlinjaku v kraju Mala Polana, v občini Velika Polana, rojstnem kraju pisatelja Miška Kranjca, poznanem po Povesti o dobrih ljudeh. Tukaj pa vam predstavljamo zgodbo o do okolja prijaznem in integriranem načinu pridelave paradižnika LUŠT.

Ogrevanje s pomočjo geotermalne energije v Renkovcih in do okolja prijazen sistem za zimsko vzgojo v Mali Polani omogočata pridelavo paradižnika tudi v hladnih delih leta, ko pridelava sicer ni mogoča. Zato lahko v sočnem in okusnem paradižniku LUŠT po novem uživamo vse leto.

V rastlinjaku v Renkovcih pridelava poteka s pomočjo geotermalne energije. To omogoča sajenje sadik že v januarju in obiranje paradižnikov od aprila do konca leta. V novem rastlinjaku v Mali Polani sadike sadijo oktobra in obirajo paradižnike od decembra naprej. To jim omogoča sistem za zimsko vzgojo. Ta vključuje do okolja prijazen in kompleksen sistem ogrevanja s soproizvodnjo elektrike ter prečiščevanje izpuhov. Nastali CO2 nato rastline s fotosintezo pretvorijo v kisik. Ko so dnevi krajši, rastline po potrebi dodatno osvetljujejo in z zatemnitvenimi zavesami preprečujejo večje svetlobno onesnaževanje okolice. Tako se pridelava paradižnika nadaljuje tudi v delu leta, ko zaradi mraza in snega ta ne bi bila mogoča.

Lušt, novo

Sadike zasadijo v naravno podlago, cvetove oprašujejo čmrlji, dozorele plodove pa ročno obirajo LUŠTni sodelavci le kakšen dan prej, preden pridejo na police trgovin. Zato ohranijo svežino in vse najboljše lastnosti pravega paradižnika ter zagotavljajo kakovost, kot si jo želite.

LUŠTne sadike so vzgojene iz gensko nespremenjenih semen, kupljenih v Sloveniji. Zasadijo jih v naravno podlago – mešanico šote in kokosovih vlaken, ki rastlinam zagotavlja dobre pogoje za rast. Cvetove LUŠTnih rastlin oprašujejo čmrlji, ki so "živi dokaz", da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje, saj bi v nasprotnem primeru takoj poginili. Za zatiranje škodljivcev poskrbijo njihovi naravni sovražniki. V rastlinjaku je tako naravno(st) živ(ahn)o! LUŠTni sodelavci z veliko ljubezni negujejo rastline in ročno obirajo dozorele plodove. Paradižniki pridejo do vas le kakšen dan po obiranju, zato so sveži, sočni in okusni. Se tudi vi ob okušanju paradižnika LUŠT spomnite na tistega iz svoje mladosti?

Lušt, novo

Da vsak izmed vas najde nekaj za svoj okus, lahko izbirate med grozdastim paradižnikom LUŠT, malim grozdastim paradižnikom LUŠT, velikim paradižnikom LUŠT, slivovim paradižnikom LUŠT, češnjevim paradižnikom LUŠT in LUŠTekom – pisano mešanico češnjevih paradižnikov. Svež pridelan premium paradižnik je po novem Slovenkam in Slovencem na voljo skozi vse leto v vseh večjih trgovskih sistemih, na osrednji ljubljanski tržnici in na Luštni domačiji v Renkovcih.

Z rdečimi, svežimi, sočnimi, okusnimi in dišečimi paradižniki LUŠT si lahko odlično popestrite vsakdanje obroke, piknike ali druga slavja. Poskusite in se sami prepričajte. Pa LUŠTen tek!


Naročnik oglasne vsebine je PARADAJZ, D. O. O.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin