Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 10. 2008,
11.53

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 14. 10. 2008, 11.53

3 leta, 8 mesecev

Je vaše srce ogroženo? Preverite zdaj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Z ustrezno prehrano in spremembami življenjskega sloga bi lahko zmanjšali dejavnike tveganja za nastanek srčnih obolenj in kapi tudi do 80 odstotkov.

Tako menijo v Svetovni zdravstveni organizaciji in prvi korak k temu je poznavanje dejavnikov, ki povzročajo srčna obolenja. Osrednje sporočilo letošnjega Svetovnega dneva srca »Prepoznajte svojo ogroženost!« želi vsakega izmed nas vzpodbuditi, da poizvemo, v kolikšni meri naš način življenja povečuje nevarnost srčnih obolenj.

Da bi na poljuben in enostaven način lahko vsakdo preveril svoje tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni, so pri Becelu razvili posebno spletno orodje Starost srca. Tako si lahko z nekaj preprostimi koraki izračunate, ali se vaše srce stara skladno z vašimi dejanskimi leti. Prav tako so na spletni strani becel.si na voljo številni uporabni nasveti, s katerimi boste lahko v prihodnje sami naredili veliko za zdravje svojega srca.

Med najbolj pogoste povzročitelje srčno-žilni bolezni sodi povišana raven holesterola v krvi, zato znamka Becel že vrsto let deluje tako na področju osveščanja ko tudi razvoja prehranskih izdelkov, ki uravnavajo holesterol v krvi. Med njimi ima posebno mesto margarina Becel pro.activ, ki vsebuje rastlinske sterole in lahko prav z njihovo pomočjo ob ustrezni dieti in telesni dejavnosti zniža holesterol tudi do 15 odstotkov.

Zaradi bolezni srca in kapi vsako leto na svetu umre več kot 17,5 milijonov ljudi. To je toliko, kot jih terjajo HIV oz. aids, tuberkuloza, malarija, diabetes ter vse oblike raka in kroničnih obolenj dihal skupaj. Čas je torej, da začnemo ukrepati in najprej sami poskrbimo za preventivo. Ne pozabimo, da je srce eden najpomembnejših pa tudi najbolj obremenjenih organov, zato je prav, da skrbimo zanj in naredimo vse za to, da bo srce še dolgo ohranilo živahen ritem.

Več o dejavnikih tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni si lahko preberete tudi na spletni strani Društva za srce.

Ne spreglejte