Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2017,
12.48

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Spar

Foto: Thinkstock

Natisni članek

SPAR hrana advertorial organsko

Torek, 10. 1. 2017, 12.48

2 meseca

Edina dieta, ki se ji je vredno prepustiti

Vsebino omogoča Spar

Foto: Thinkstock

Odločitev za bolj ekološka oziroma bio ali organska živila je prvi korak k temu, da začnemo skrbeti za kakovost svoje prehrane. S to odločitvijo bomo pripomogli tudi k varovanju okolja.

hrana ženska kosilo | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Skrb za zdravje v prvi vrsti pomeni tudi skrb za to, kaj bomo dali na krožnik. Od naše hrane je odvisno naše dobro počutje in ne nazadnje tudi, kako dobro znamo poskrbeti za svoje okolje.

Čas je za dieto

Ko razmišljamo o najboljši dieti oziroma načinu prehranjevanja zase, smo lahko prepričani, da bomo imeli največ koristi od diete, ki bo vključevala čim več organsko pridelanega sadja in zelenjave ter drugih živil, ki so pridelana na čim bolj naraven način.

Če hrane ne pridelujemo sami, smo odvisni od ponudbe trgovcev, ki vedno bolj spoznavajo, da je kupcem treba ponuditi kakovostna, biološko pridelana živila.

Katera oznaka je prava?

hrana računalnik | Foto:

Kupci se pogosto srečujemo z dilemo, katera živila izbrati. Na prodajnih policah so t. i. bio živila označena z navedbami bio, eko in organsko. Te oznake so nam lahko precej v pomoč, saj lahko hitro razberemo izvor in druge podatke o hrani. Pa vendar nas množica različnih oznak lahko tudi precej zbega. Kako se te opisi med seboj razlikujejo oziroma ali je med njimi sploh kakšna razlika?

Oznake ekološko, biološko in organsko imajo v državah Evropske unije enak pomen, saj v vseh državah velja enotna zakonodaja, ki natančno določa pravila ekološkega pridelovanja, nadzor, certificiranje in označevanje ekoloških živil.

Izogibanje pesticidom – dobra naložba v dobro počutje

Ekološka živila so pridelana in predelana na naraven način. Uporaba pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil, je omejena. Prepovedana je uporaba gensko spremenjenih organizmov. Rastline rastejo na tleh, ki niso izčrpana zaradi intenzivne pridelave ter niso onesnažena s pesticidi in umetnimi gnojili.

Preprosto je ponavadi najboljše

buče kmetija hrana njiva | Foto:

Kupovanje industrijsko pridelanih živil lahko postane stvar preteklosti. V času, ko je izbira bio prehrane zelo bogata, je odločitev za naravno prehrano preprosta. Poskusimo v svoj jedilnik vpeljati čim več polnovredne prehrane ter tako dolgoročno poskrbeti za svoje telo in dobro počutje.

Organsko pridelana hrana lokalnega izvora ima zelo visok ugled med potrošniki. Kupci se največkrat odločajo za nakup organsko pridelanih sadja, zelenjave, jajc, mlečnih izdelkov, žitaric in mesa.

Izberite bio

sadje zelenjava hrana bio | Foto:

Je na vašem nakupovalnem seznamu vedno več bio in eko izdelkov? Tudi na prodajnih policah v Sparu je vedno več izdelkov, ki se lahko pohvalijo z oznako bio. V ponudbi imajo več kot 60 vrst SPAR Natur bio sadja in bio zelenjave. Izdelki so pakirani v do okolja prijazni in biološko razgradljivi embalaži.

Več kot 800 izdelkov z oznako eko, bio ali organsko

bio eko spar | Foto:

Vseh izdelkov, ki so jim dobavitelji nadeli najbolj laskave nazive in so na voljo kupcem v prodajalnah Spar, je kar 800, zato res ni več pravega razloga, da se ne bi prepustili polnovredni hrani in z njo obogatili svojih jedilnikov.


Nekaj razlogov za izbiro BIO izdelkov SPAR Natur Pur:

1. odličen in poln okus,

2. ne vsebujejo gensko spremenjenih sestavin,

3. pridelani so povsem ekološko, pod strogim nadzorom,

4. z njihovo pridelavo ohranjamo plodnost in rodovitnost tal ter neokrnjeno naravo za prihodnje rodove,

 

Za ekološko kakovost izdelkov SPAR Natur pur jamčijo med drugim tudi neodvisne nadzorne ustanove, ki redno preverjajo pridelovalce in proizvajalce teh izdelkov.

 
Ne spreglejte