Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 4. 2021,
18.33

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

5

Natisni članek

smrt DMX

Petek, 9. 4. 2021, 18.33

3 leta

Earl Simmons (1970-2021)

Umrl je legendarni raper DMX

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

5

Dmx | 50-letni raper DMX je umrl za posledicami srčnega infarkta. | Foto Reuters

50-letni raper DMX je umrl za posledicami srčnega infarkta.

Foto: Reuters

Potem ko so ameriškega raperja Earla Simmonsa, znanega pod imenom DMX, pretekli konec tedna hospitalizirali zaradi srčnega infarkta, je 50-letnikova družina teden zatem potrdila, da je umrl.

Raper DMX, rojen kot Earl Simmons, je v petek zaradi prevelikega odmerka mamil doživel srčni infarkt, so poročali ameriški mediji, od takrat pa je bil v intenzivni enoti bolnišnice v New Yorku. Čeprav so pozneje prišle spodbudnejše informacije o njegovem stanju, si Simmons ni opomogel. 

Teden po srčnem zastoju je namreč 50-letnikova družina sporočila, da je umrl. "Earl je bil bojevnik, boril se je do konca. Svojo družino je ljubil z vsem srcem, veseli smo za vse trenutke, ki smo jih preživeli z njim. Njegova glasba je navdihnila nešteto oboževalcev po vsem svetu, njegova zapuščina bo živela večno. V tem neverjetno težkem času cenimo vso ljubezen in podporo," so v izjavi za javnost zapisali ožji družinski člani in javnost prosili za spoštovanje zasebnosti v obdobju žalovanja.

Družina prosi javnost za spoštovanje zasebnosti v teh težkih trenutkih. | Foto: Reuters Družina prosi javnost za spoštovanje zasebnosti v teh težkih trenutkih. Foto: Reuters

Priznal, da se je bojeval z odvisnostjo 

DMX je v preteklosti javno priznal, da se bojuje z odvisnostjo od prepovedanih drog. Leta 2017 se je prijavil na odvajalno kliniko, odvajanje je ponovil še leta 2019, potem ko je zaradi utaje davkov leto dni prebil v zaporu. Večkrat se je znašel v navzkrižju z zakonom, tudi zaradi domnevnega poskusa tatvine avtomobila in vožnje pod vplivom prepovedanih snovi.

Oče 15 otrok je smrti zrl v oči že leta 2016, a so ga na enem od newyorških parkirišč oživili policisti.

Ob glasbeni karieri se je znašel tudi na filmskih platnih. | Foto: Reuters Ob glasbeni karieri se je znašel tudi na filmskih platnih. Foto: Reuters

Z albumom It's Dark and Hell is Hot na vrh Billboardove lestvice

Debitantski album It's Dark and Hell is Hot, ki je nemudoma skočil na prvo mesto Billboardove lestvice, prodal pa ga je v več kot petih milijonih izvodov, je izdal leta 1998. V bogati glasbeni karieri je med drugim združil moči z Aaliyah, Jay-Z-jem, Rickom Rossom, LL Cool J, Method Man, Snoop Doggom, Nas in Faith Evans.

Ena od uspešnic DMX (Ruff Ryders' Anthem):

Med drugim se je preizkusil tudi kot igralec, igral je v filmih Belly, Romeo mora umreti (Romeo Must Die) in Od zibelke do groba (Cradle 2 the Grave).

Trendi Umrl igralec, ki je pečat pustil v Černobilu, Harryju Potterju in Jamesu Bondu
Walter Olkewicz
Trendi Umrl je ameriški igralec, ki je zaslovel v Twin Peaksu
Ne spreglejte