SiolNET. Trendi Glasba
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Sinova Romane Krajnčan skupaj na odru

Oglasno sporočilo

Režiser Jan Krmelj in plesalca Žigan Krajnčan ter Gašper Kunšek so skupaj z mladimi umetniki in umetnicami ustvarili zanimivo plesno predstavo, ki je že ob premieri naletela na izjemen odziv občinstva.

Urška Boljkovac/arhiv Kina Šiška | Foto: Urška Boljkovac/arhiv Kina Šiška

Krmelj je nase opozoril s predstavo Utopia v ljubljanski Drami, Gašper Kunšek in Žigan Krajnčan pa sta kljub rosnim letom (Gašper je star 20, Žigan pa 22) že ena naših najvidnejših plesalcev. Med drugim sta ustvarila plesno predstavo Alien Express, ki jo je opazila ena najpomembnejših mednarodnih plesnih mrež Aerowaves ter plesalcema omogočila predstavitev na najpomembnejših plesnih festivalih v tujini.

Urška Boljkovac/arhiv Kina Šiška | Foto: Urška Boljkovac/arhiv Kina Šiška

Krmelj, Krajnčan in Kunšek so v razpisu Kina Šiška projekta Kulturni evro videli priložnost, da združijo moči in ustvarijo plesno gledališko predstavo z živo glasbo. K sodelovanju so povabili Žiganovega brata Kristijana, mlade plesalce iz Slovenije in tujine ter bili izbrani na razpisu. Svojo predstavo so poimenovali Chorus in jo v okviru mednarodnega festivala sodobnega plesa CoFestival predstavili v Kinu Šiška.

Urška Boljkovac/arhiv Kina Šiška | Foto: Urška Boljkovac/arhiv Kina Šiška

Mladi umetniki in umetnice so tako ustvarili dinamično in zanimivo plesno predstavo, ki je že ob premieri naletela na izjemen odziv občinstva. V odrskem nastopu ne manjka prvin urbanih plesnih slogov in spogledovanja z elementi break dancea. Skupaj s Kristijanom Krajnčanom, ki poleg glasbene podlage drži ritem na bobnih in drugih inštrumentih, se medsebojno dopolnjujejo ter ustvarjajo zbor (kar chorus v angleščini tudi pomeni) in navdušijo občinstvo.

Ž. Krajnčan, J. Krmelj, G. Kunšek: Chorus

17. december 2017 ob 20.00

 

Koreografija in režija: Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek in Jan Krmelj

Gibalni principi: Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek

Konceptualna zasnova: Jan Krmelj (DivinaMimesis)

Izvajalci: Sara Janašković, Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek, Teja Modrijan, Kristýna Šajtošová in Alex TeschSkladatelj & izvajalec glasbe: Kristijan Krajnčan

Oblikovalec luči: Borut Bučinel

Produkcija: Center urbane kulture Kino Šiška

Koproducenti: Alien Express, Exodos Ljubljana, Plesna šola Urška in Urban Roof

Chorus je zmagovalni projekt razpisa za Kulturni evro 2016.

 

Vstopnice na Eventimu

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin