Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
15.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 15.14

8 let

Ameriškim idolom Ameriške glasbene nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zvezdnika oddaje "American Idol" Chris Daughtry in Carrie Underwood sta bila v ospredju pozornosti na nedeljski 35. podelitvi Ameriških glasbenih nagrad (AMA) v novem gledališču Nokia v Los Angelesu.

Fergie najboljša pop rock umetnica

Čeprav so zmagovalce tokrat izbirali poslušalci, je bilo potrebno najprej dobiti nominacijo, in sicer na podlagi prodaje in radijskih nastopov. Podelitev je z glasbenim nastopom odprla Fergie, ki je kasneje predstavila še dve pesmi s svojega prvega albuma in v kategoriji najboljših pop rock umetnic ugnala Beyonce in Avril Lavigne.

V ospredju zvezdnika oddaje American Idol

Skupina Daughtry, ki nosi ime po svojem članu Chrisu Daughtryju, velikem poražencu oddaje "American Idol", je pobrala nagrade za najboljši pop rock album, Chris pa je dobil še nagrado za najboljšega novega umetnika in najboljšega odraslega sodobnega umetnika. Daughtry je kasneje dejal, da je bil umetnik, še preden je nastopil v oddaji "American Idol", kjer amaterski glasbeniki tekmujejo za zmago, kar naj bi potrjevale tokratne nagrade.

Tri nagrade je dobila tudi zmagovalka oddaje "American Idol" Carrie Underwood, in sicer za najboljšo žensko country umetnico, za najboljši country album "Some Hearts" in nagrado poslušalcev, ki so volili preko mobilnih telefonov. Nagrado za najboljši country duet ali skupino je prejel Rascal Flatts, nagrado za najboljšega moškega country umetnika pa je dobil Tim McGraw.

Najboljši pop rock umetnik Justin Timberlake

Justin Timberlake je dobil nagrado za najboljšega moškega pop rock umetnika v kategoriji soul/R&B album za "FutureSex/LoveSounds". V kategoriji rap-hip-hop je dvakrat zmagal T.I., in sicer je dobil nagrado za najboljšega moškega umetnika in za album "T.I. vs. T.I.P.", Bone Thugs-N-Harmony pa je prejela nagrado za najboljšo skupino v tej glasbeni kategoriji.

Voditelj podelitve, komik Jimmy Kimmel, je moral zaradi stavke scenaristov in piscev besedil stresati malce bolj kisle šale. Med drugim se je pred zbranimi glasbenimi in drugimi zvezdami zahvalil klinikam za zdravljene odvisnosti, da so jih za podelitev izpustile na prostost. Kimmel je zbrane opozoril na stavko piscev in dejal, da si zaradi tega ni ničesar napisal vnaprej, ker je na njihovi strani.

Podelitev nagrad so spremljali številni glasbeni nastopi, med katerimi se je znašla tudi skupina Duran Duran, ki je bila na višku slave v 80. letih preteklega stoletja. Nastopili so s svojo novo pesmijo "Falling Down", pa tudi staro uspešnico "Hungry Like the Wolf". Beyonce je nastopila skupaj s skupino Sugarland v country izvedbi njene uspešnice "Irreplaceable", Celine Dion je zapela svojo novo "Taking Chances", Lenny Kravitz pa je na klavirju predstavil svoj zadnji hit "I'll Be Waiting".

Ne spreglejte