SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Alya predstavlja novi singel Tu in zdaj

1

termometer

Alya je vse leto preživela delovno in tudi počitniški čas ni bil izjema. Tako bo začetek šolskega leta pospremil novi singel Tu in zdaj (v angleški različici Say Goodbye).

Konec avgusta je Alya za novi singel že posnela videospot, o novi pesmi pa pravi: "Težko je razložiti, zakaj sem za naslednji singel izbrala prav pesem Tu in zdaj. Ko začutiš, to enostavno narediš. Pesem mi je že v osnovi všeč, veliko ljudi mi reče, da je zelo spevna, da malo spominja na stil Duffy, oziroma da je nekaj mešanega, posebnega, jaz pa dodajam, da je pesem surferski Šmink'n'roll."

Singel je bil posnet v dveh različicah, slovenski in angleški. "Moram reči, da zelo rada pojem v angleščini, po mnenju producentov v tujem jeziku pojem boljše," Alya komentira petje v obeh jezikih.

Sicer pa ji je na snemanju v studiu v Nemčiji družbo delal odličen pevski pedagog in svetovalec Jason, ki ji je tudi svetoval pri izgovarjavi. Alya ob tem še dodaja: "Vesela sem, da bo singel zaživel v obeh različicah, saj bi se sama res težko odločila, katera verzija je boljša. Že na samem snemanju v studiu sem neizmerno uživala in preklapljanje med enim in drugim jezikom mi ni delalo nobenih težav. Zagotovo bom tudi v prihodnje še kaj snemala v tujem jeziku, obenem pa želim ostati zvesta tudi slovenščini."

Videospot prihaja konec meseca

Kmalu pa singlu sledi tudi videospot Tu in zdaj, ki ga je Alya z ekipo Outdoggy snemala kar štiri dni na različnih lokacijah po Sloveniji in na Hrvaškem. Tudi snemanje videospota je bilo za Alyo zabavno: "V spotu je veliko romantičnih prizorov, odigrala sem jih z Boštjanom, mojim pianistom. Kaj več pa vam izdam, ko bo spot prišel na TV-postaje. Snemanje je bilo definitivno drugačno od prejšnjih, v glavnem je bilo treba res igrati, kar je najtežje, ampak nama je šlo dobro. Poleg tega pa je bilo nekaj novega zame že to, da smo snemali cele štiri dni – prejšnji spoti so recimo nastali v največ dveh snemalnih dneh –, in sicer ravno zaradi dveh jezikovnih različic pesmi. Končne verzije spota še nisem videla, toda že s tem, kar sem si uspela doslej ogledati v montaži, sem zelo zadovoljna."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin