Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2007,
17.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2007, 17.19

8 let, 1 mesec

Uspešen Siddhartin maraton!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek, 5. oktobra, se je končno zgodil obljubljeni koncertni maraton skupine Siddharta, ki je v razprodani ljubljanski Hali Tivoli ponudil nekaj več kot pet ur prave rock zabave.

Iz ljubljanske Hale Tivoli je spet odmevala kvalitetna rock glasba, saj se je minuli petek zgodil že nekaj časa obljubljeni koncertni maraton skupine Siddharta. Vsi željni dobre rokovske zabave so se tako začeli zbirati že v poznih popoldanskih uricah, nekaj več kot peturno glasbeno popotovanje pa se je pričelo že malce pred dvajseto uro.

Že nekaj dni razprodana omenjena športa dvorana je tako pokala po šivih, na velikem odru pa so se poleg glavnih zvezd večera predstavili še nekateri odmevni izvajalci, ki so na kakršenkoli način povezani s člani skupine.

Repertoar je obsegal dvainpetdeset hitov

Obiskovalci koncerta so bili priča kar dvainpetdesetim skladbam, med katerimi je bilo kar nekaj takih, ki so bile prvič odigrane v živo. Obudili so najstarejše hite, ki so se nahajali na njihovem prvencu, pozabili pa niso niti na novejše skladbe, s katerimi so se dokončno trdno zasidrali na samem prestolu glasbenih ustvarjalcev pri nas. Ob koncu se je obljubljeni štiriurni koncert prelevil v nekaj čez peturni dogodek, kar pa navzoče ni niti malce zmotilo, saj so do zadnjega trenutka, do dveh zjutraj, poplesovali in prepevali praktično v en glas. Za vrhunec večera pa bi lahko označili Kreslinovo klasiko Od višine se zvrti, ki je na noge spravila vso dvorano.

Prvi glasbeni gostje večera so bili Dan D, s člani zasedbe Siddharta so zapeli skupno uspešnico Male Roke/Voda, ki so jo premierno predstavili na letošnji podelitvi Viktorjev. Nato so se v vlogi gostov na odru zvrstili še raperji Nikolovski in Sami Norci, godalni kvartet Godalika, pevec skupine Big Foot Mama Gregor Skočir, Neža Trobec in, seveda, Vlado Kreslin. Tako v zaodrju kot tudi med publiko pa smo opazili kar nekaj znanih obrazov iz sveta estrade in športa, poleg drugih tudi ekstremnega kolesarja Jureta Robiča, dobrega prijatelja bobnarja Boštjana Megliča.

Ne spreglejte