Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2016,
18.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prometej Ridley Scott Noomi Rapace Michael Fassbender Idris Elba Charlize Theron Osmi potnik DKino Telekom Slovenije film televizija

Sreda, 3. 8. 2016, 18.21

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino!

Prometej (Prometheus)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Prometej

Akcijska znanstvenofantastična grozljivka Ridleyja Scotta o posadki vesoljske ladje, ki na neznanem planetu naleti na sled izvora človeštva na Zemlji.

ZDA/2012/118 min.
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Noomi Rapace, Charlize Theron, Michael Fassbender, Idris Elba, Guy Pearce, Sean Harris
Žanr: Akcijska znanstvenofantastična grozljivka
Ocena IMDb: 7,0/10

Režiser kultnih filmov Osmi potnik, Iztrebljevalec in Gladiator se znova poda v temne in zahrbtne globine vesolja, na skrivnostni planet, kjer se utegnejo skrivati dokazi o nastanku človeštva.

V bližnji prihodnosti, po osupljivih arheoloških odkritjih na Zemlji, posadka vesoljske ladje Prometej odpotuje na raziskovalno ekspedicijo. Po prihodu na neznani planet z grozo spoznajo, da so naleteli na eno najbolj temačnih in grozljivih skrivnosti vesolja, ki utegne ogroziti obstanek človeštva in življenja na Zemlji.


"Vsa ta leta nisem posnel novega znanstvenofantastičnega filma zato, ker – poleg dejstva, da sem bil zaposlen z drugimi projekti in sem raziskoval drugačne žanre – nisem naletel na nič, kar bi se zdelo vredno moje pozornosti; prav nič ni imelo dovolj resnice, izvirnosti in silovitosti. Prometej ima vse troje." Ridley Scott, režiser filma


Prometej | Foto:


Zanimivosti:

Prometej je preddel Osmega potnika – kultne znanstvenofantastične grozljivke Ridleyja Scotta iz leta 1979 –, in peti del franšize, ki se bo naslednje leto nadaljevala s filmom Alien: Covenant (Osmi potnik: Pogodba). Tega bo prav tako režiral Scott, v njem pa bomo znova spremljali Noomi Rapace in Michaela Fassbenderja. Scott sicer načrtuje snemanje še dveh nadaljevanj.

• Uvodno sekvenco so posneli na Islandiji, kjer se je snemalna ekipa zadržala dva tedna.

• Imena androidov, ki nastopajo v franšizi, si sledijo v abecednem zaporedju: v izvirniku je bilo androidu ime Ash, v drugem in tretjem delu Bishop, v Osmem potniku – Vstajenju Call in v Prometeju David.

• Junakinjo filma Elizabeth Shaw bi morala odigrati oskarjevka Charlize Theron. Ker je bila ta zasedena z drugimi projekti, jo je nadomestila zvezdnica trilogije Millennium, Švedinja Noomi Rapace, Theronovi pa je pozneje pripadla stranska vloga Meredith Vickers.

Napovednik filma Prometej:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte