Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
14.14

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Patti Smith Križanke glasba

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 14.14

4 leta, 5 mesecev

Patti Smith 2. avgusta v Križankah!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Edinstvena Patti Smith prihaja v Križanke 2. 8. 2015!

Glasbenica, pesnica, botra punka, revolucionarka, borka za pravice, umetnica, aktivistka, vizionarka – to je le nekaj oznak, ki pa še zdaleč niso dovolj, da bi lahko opisali Patti Smith in njen neprecenljiv vpliv na svet glasbe, poezije, umetnosti in aktivizma! Edinstvena Patti Smith v Ljubljano prihaja v nedeljo, 2. avgusta! V Križankah bo nastopila s spremljevalno skupino in v celoti odigrala svoj prelomni album Horses, bržkone pa lahko pričakujemo tudi druge skladbe iz njene bogate diskografije.

Patti Smith se ne da popredalčkati, saj je njen opus preprosto preveč raznolik in samosvoj. Njeno ime je postalo sinonim za preplet poezije in rock glasbe, nekonvencionalnosti in boja proti sistemu, predvsem pa je širnemu svetu pokazala, da ženska enakopravnost velja tako na odru kot pred njim. Po hipijevsko obarvanih, optimističnih 60. in dokončnem razkroju idealiziranega ameriškega sna po vietnamski vojni se je Amerika znašla na političnem in kulturnem prepihu. Ta poligon je bil kot nalašč ustvarjen za Patti Smith, ki je pridrvela na plano, odeta v barve ulične poezije, urbane senzibilnosti in nakazala novo glasbeno smer, ki je za vedno spremenila svet glasbe. V drugi polovici 70. je na sceno pridirjal punk, že pred "uradno eksplozijo" pa je bila tukaj Patti, ki je leta 1975 izdala svoj prvenec Horses, njen kritiško najbolje sprejet album, ki je služil kot neke vrste katalizator za celotno vzhodnoobalno punk in new wave sceno.

Patti je korenito vplivala na razvoj newyorške in globalne glasbe in je bila inspiracija za glasbene izvajalce z vseh vetrov - Ramones, Madonna, Bruce Springsteen, Sonic Youth, PJ Harvey, R.E.M., Courtney Love, Pretenders, Television, Cat Power. To je le peščica izvajalcev, ki priznava njen vpliv.

Spremljajte dogodek na Facebook strani.

CENE VSTOPNIC: 43 evrov predprodaja PRODAJA VSTOPNIC: www.eventim.si, Hiše vstopnic (Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor, Kino Šiška Ljubljana, Tivoli Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana), Pooblaščena prodajna mesta (Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K) kiosk, Kompas, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M holidays, KC Svet Knjige, Palma Travel Agency in Alpetour), Telefonska prodaja: na številko 1977, Dallas Music Shop (Mirje 12, Ljubljana)

Ne spreglejte