Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 5. 2015,
8.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maraaya Marjetka Vovk Dunaj Evrovizija

Sreda, 6. 5. 2015, 8.50

8 let

Na evrovizijski oder gremo predzadnji, a z velikimi cilji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maraaya, slovenski duo, ki nas bo 21. maja zastopal na evrovizijskem tekmovanju na Dunaju, se v sosednjo prestolnico odpravlja že prihodnji teden. Pričakovanja pred nastopom so velika.

Duo Maraaya, ki ga sestavljata mož in žena Marjetka in Aleš Vovk - Raay, bo na Dunaj odpotoval prihodnji teden, še pred odhodom k severnim sosedom pa nam je predstavil spremljevalno ekipo, opravo ekipe in vse drugo, s čimer se bo predstavil v Avstriji.

Žirijo, ki bo na prizorišče tekmovanja sporočila izide slovenskega glasovanja, bodo sestavljali lanska evrovizijska predstavnica Tinkara Kovač, Andrej Šifrer, Sandra Feketija, Miha Gorše in Alex Volasko.

Na evrovizijski oder gremo predzadnji, a možnosti za finale so Za vstop v evrovizijski finale, ki bo 23. maja, se bosta 21. maja na drugem polfinalnem izboru s pesmijo Here For You potegovala kot predzadnja. Ob njiju bo na odru poplesovala tudi violinistka brez violine Lara Balodis Slekovec, ki so jo opremili z lučkami, medtem ko tri spremljevalne pevke – Karin Zemljič, Manca Špik in Nika Zorjan – ne bodo vidne.

Raay nam je zaupal, da gredo na Dunaj v prvi vrsti ljudem nekaj pokazat, a ker gre vendarle za tekmovanje, se gredo tudi borit. "Ne rečem, da gremo zmagat, gremo pa se borit za zmago," je povedal glasbenik. Pričakovanja pred nastopom so velika, uvrstitev v finale pa se jima zdi realna možnost.

Bela obleka ostaja, izognila pa se bosta kiču Maraaya se bosta letos izognila "cirkusu" in ognjemetom. "Izklopili smo ozadje, šli smo iz črnine, iz prvinske glasbene perspektive, poudarek bo na glasbi, glasu, lučeh in nastopu, ne pa na kiču," pravita. Marjetka bo tudi na Dunaju nosila nedolžno belo obleko, nadgradnjo prejšnje, a tudi stara gre z njima, saj jih čakata dve vaji, na vsaki pa bo oblekla drugo.

Na Dunaj do zob oboroženi s promocijskim gradivom za Slovenijo in s Tino Maze Glasbeni par, ki je na sceni že deset let, pravi, da pri izboru ne gre le za tistih 180 sekund v soju žarometov, ampak za odlično priložnost za promocijo Slovenije. Po zaslugi slovenskega veleposlaništva na Dunaju bodo 18. maja pripravili tudi slovenski evrovizijski dan, kjer bosta prisotna tako gospodarski minister Zdravko Počivalšek, kot tudi smučarska šampijonka Tina Maze, Maraaya pa bosta s seboj vzela tudi različen promocijski material, od šalov z nacionalnim sloganom I Feel Slovenia, čokoladnih zgoščenk in posebnih pralinejev do njunega zaščitnega znaka – slušalk z emblemom M.

"Nisva si mislila, da bodo slušalke postale najin zaščitni znak, ampak tako se je razvilo. Dobro je imeti nekaj, s čimer izstopaš," pravita domača predstavnika.

Skladba je slovenska, čeprav ni v slovenščini Maraaya pa kljub vsemu trudu za promocijo vseeno pojeta v angleščini. "Mislim, da narediš manj promocije, če te tistih 200 milijonov ljudi, ki gledajo, nič ne razume, kot če narediš skladbo, ki prihaja iz tvoje države in se ljudje z njo poistovetijo," na nekatere očitke odgovarja Raay.

Do velikega dogodka nas tako ločita le še dva tedna, spremljevalna vokalistka Nika Zorjan pa je ob tem napovedala, da se nam letos obeta najboljša uvrstitev do zdaj.

Pesem ima že tri videospote Da Maraaya mislita resno, sta pokazala tudi s tem, ko sta za pesem Here For You posnela kar tri videospote – enega s skupino Perpetuum Jazzile, drugega z Marjetkinimi učenci glasbe, za kar so tudi odpotovali na Dunaj, kjer so ga posneli, ter uradnega v režiji Nika Kara in ob finančni podpori združenja Sazas. Vse tri si lahko pogledate spodaj.

Ne spreglejte