Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2010,
13.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 2. 2010, 13.26

6 let, 7 mesecev

Lostprophets

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
The Betrayed (2010)

TIP: Eni redkih pravih evropskih konkurentov ameriškim sodobnim hibridnim rock skupinam.

Lostprophets iz Wallesa so ena redkih evropskih skupin, ki že več kot desetletje goji zanimivo izpeljanko sicer tipično ameriškega sodobnega hibridnega rocka.

The Betrayed je njihov četrti studijski album in prvi novi po treh letih. Tudi na njem skupina predstavlja brezkompromisno držo in še vedno zelo ostro glasbo. V njej skupina zelo efektno združuje prvine sodobnega alternative rocka, moderne metalurgije, elemente post-hardcora, nu metala, emo-cora in tudi sodobnega popa. The Betrayed je po zvoku malce temačnejši album od prejšnjih in tudi čistih pop linij je nekoliko manj. Sicer pa bend drvi med žanri z redko slišano intenzivnostjo. Nekajkrat se spomni tudi svojih hardcore in punk začetkov in predstavi nekaj skladb z nabijaškimi ritmi, s hrupnimi kitarami in s tulečimi vokali. Skupina se prav tako enako dobro znajde tudi v drugačnih okoljih, bodisi tistih eksplozivnih, hibridno metalurških, bodisi v tistih manj distorziranih in bolj pop in alternative obarvanih. Pri slednjih navduši tako način, kako uporabljajo sicer za njihov pristop kar preveč sluzaste melodije, kot tudi način, kako so skladbe napisane in orkestrirane. Svoje značilno kitarsko drvenje pa je bend ponekod še oplemenitil z zanimivimi sintetizatorskimi vložki.

The Betrayed je v celoti precej bolj živahen in pester od predhodnika Liberation Transmission. Nima pa toliko izrazitih skladb, kot jih je imel prejšnji album. Kljub temu je The Betrayed zelo korekten in na trenutke navdušujoč album, na katerem Lostprophets sicer ne pokažejo česa radikalno drugačnega ali novega, je pa vse na svojem mestu, kar v današnjih časih neveščih glasbenikov, ki se ne naslanjajo na produkcijske trike in odločitve producentov, tudi ni povsem na odmet. Skratka, The Betrayed je poštena in zelo energična plošča, ki bo zadovoljila zelo široko paleto ljubiteljev modernega kitarskega rocka – od tistih bolj avtorsko pop usmerjenih do marsikaterih ljubiteljev malce težjih smeri (post) alternative glasbe.

Ne spreglejte