Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 5. 2018,
10.53

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,42

Natisni članek

glasba pevski šov Amaya Maja Keuc

Četrtek, 3. 5. 2018, 10.53

5 let, 12 mesecev

Maja Keuc za svoje slovenske oboževalce razkrila presenečenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,42
Maja Keuc | Foto Tibor Golob

Foto: Tibor Golob

Pred petimi leti je nadarjeno pevko Majo Keuc šolanje popeljalo na Švedsko, kjer je nato našla ljubezen svojega življenja in tam tudi ostala. A glasbe ni opustila. Čeprav je na slovenskih tleh glasbeno prisotna manj kot prej, mlada Mariborčanka ves čas pridno ustvarja. Kmalu bo znova stopila tudi na domač oder, ob tej priložnosti pa za svoje slovenske oboževalce pripravila veliko presenečenje.

Maja Keuc, ki ustvarja pod umetniškim imenom Amaya, je pretekla leta veliko pisala za azijski trg, letos pa se želi znova posvetiti sebi in svoji glasbi. Pravkar je izdala novi singel z naslovom Concrete, s katerim se je predstavila tudi na letošnji Emi, novega albuma pa za zdaj ne načrtuje, ker ne vidi potrebe po tem.

"Albuma še ne načrtujem, bolj sem osredotočena na posamezne single. V albume gre namreč ogromno časa in denarja, s singli pa lahko nakažeš in testiraš smer, v katero greš, preden se zgodi album," pojasnjuje Maja.

Za zdaj novega albuma ne načrtuje, raje se bo posvetila izdajanju posameznih singlov. | Foto: Tibor Golob Za zdaj novega albuma ne načrtuje, raje se bo posvetila izdajanju posameznih singlov. Foto: Tibor Golob

Pravi, da se je glasbena industrija v zadnjih letih močno spremenila, predvsem odkar so se pojavile spletne glasbene platforme za objavljanje glasbe: "Na svetu vlada poplava glasbe, ker dandanes za to, da izdaš pesem, v bistvu sploh ne potrebuješ več založbe."

Trenutno se mlada pevka mudi doma, v Sloveniji, kamor se vedno rada vrača. 9. maja, ko praznujemo dan zmage nad fašizmom in ki je hkrati praznik Evrope, pa bo nastopila na Kongresnem trgu v Ljubljani, in to s prav posebno gostjo. "Pravzaprav se mi je uresničila dolgoletna želja, saj bo moja gostja še ena imenitna glasbenica iz Švedske. Nastopila bom z nadarjeno pevko z angelskim glasom - Loreen, ki je pred leti tudi zmagala na Evrosongu. Nastop z njo res že komaj čakam!" še pove navdušeno.

Maja je leta 2010 širši javnosti postala bolj znana po tem, ko je nastopila v enem od pevskih šovov.

Trenutno se za naziv najboljšega pevca oziroma pevke borijo tudi tekmovalci šova Nova zvezda Slovenije, ki ga lahko na Planet TV spremljate ob sobotah ob 21.15. Bitka je vedno bolj zahtevna in napeta, saj kandidati nastopajo na velikem odru – pred občinstvom in žirijo v polni zasedbi.

Katerih osem se bo to soboto pomerilo za mesto v četrtfinalu in s kakšnimi hudomušnimi komentarji bo njihove nastope tokrat pospremila žirija, preverite to soboto ob 21.15!
Ne spreglejte