Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2013,
11.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 11. 9. 2013, 11.17

6 let, 7 mesecev

Vse se je začelo na Viktorjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kako me je nastop na Viktorjih, za katerega ne ve praktično nihče, pripeljal do oddaje Planet Stand-Up.

Marca 2011 sem prvič nastopal na Viktorjih. "Ti, da si bil na Viktorjih?!" se sprašujete zdaj. Ja, na nek način. Nastopal sem zgolj za povabljence v dvorani, v času oglasov. Ko ste vi doma po TV gledali oglase, sem jaz skakal po odru Cankarjevega doma.

Naredil sem pet vložkov po nekje pet minut in bil je dober večer. Vesel sem bil glasnega aplavza, ki mi ga je namenilo občinstvo ob koncu. Tistega večera pa je v dvorani sedel tudi mož razmršenih las in neskončnih idej, Ven Jemeršić. Če ne poznate Vena, verjetno še nikoli niste videli nobenega spota slovenskih izvajalcev. Ven jih je namreč režiral več kot 150.

Dobila sva se na kosilu, se pogovarjala o komediji in ugotovila, da imava precej podoben smisel za humor in da so nama všeč podobne neumnosti (beri: Flight of the Conchords). Priložnost za prvo sodelovanje se je ponudila že ob vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo, kjer sem skupaj s Slonom in Sadežem zaigral v TV-spotu, ki ga je režiral prav Ven.

Ena izmed Venovih kvalitet je tudi ta, da je "yes man", nekaj, kar sicer v slovenskem prostoru pogostokrat manjka. Venu sem predstavil svoje ideje, od celovečernega filma, do televizijske serije, oddaje in še česa drugega, ves čas je poslušal, kimal in začuda nikoli nisem dočakal, da bi rekel: "Ne, to je bedna ideja, kaj takega ti nikoli ne bo uspelo!" Prvi projekt, ki sva se ga lotila je bila igrana TV serija – sitcom. Že dlje časa razvijam in sestavljam koščke v scenarij za precej moderno, rahlo nadrealistično komično serijo, ki upam, da bo nekoč zagledala luč sveta. Istočasno je Ven prišel na idejo za low-budget pogovorni show, ki smo ga poimenovali "bizarno-kultni show Pod gobelinom", namreč scenografijo bi vsakič krasil bizarno-kultni gobelin, haha.

Pilota smo posneli v avtomehanični delavnici z zelo zabavnim gostom, odličnim smučarskim brkačem Filipom Flisarjem, ki se je izkazal za idealnega prvega gosta. (Tin: Filip, kateri šport je najslabši? Filip: Pikado! Tin: Pikado? Filip: Ne, saj ne, ono ko tučeš žogico tak. Kasneje smo ugotovili, da je mislil na kriket. op. avt.) Oddajo smo predstavili Planet TV, ideja jim je bila všeč, a se vseeno niso odločili za odkup, zato sem Venu mimogrede predlagal, zakaj ne bi posneli kar show stand-up komedije, na kar mi je odgovoril: "Ja, ne vem, zakaj tega še ni nihče naredil!" in že smo snemali pilota. Zbobnal je skupaj snemalno ekipo, jaz komike, pilota smo predstavili Planetovcem, dali so nam zelo luč in prihodnjo sredo 25. 9. ob 21.55 si bosta lahko ogledali prvo oddajo Planet Stand-Up.

Nekoč mi je zelo pametna oseba dejala, da je življenje, kot da bi tresel drevo z jabolki. Ves čas moraš tresti in nikoli ne veš, kdaj bo padlo jabolko, kako veliko bo in s katere veje. Le vztrajno moraš tresti. Drevo! (Packi!)

Ne spreglejte