SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
SICARIO 2 - TOKRAT V VOJNI BREZ PRAVIL

Težko pričakovana filmska poslastica se vrača

Oglasno sporočilo

Benicio Del Toro in Josh Brolin se vračata na velika platna v nadaljevanju svetovne uspešnice Sicario: Onkraj zakona, ki je navdušila svetovno publiko leta 2015. Po treh letih Sicario začenja novo poglavje, tokrat z vojno, v kateri pravila ne obstajajo.

V vojni proti mamilom ni nobenih pravil; ko ameriška vlada posumi, da so se karteli lotili tihotapljenja teroristov prek meje z ZDA, zvezni agent Matt Graver (Josh Brolin) pokliče skrivnostnega Alejandra (Benicio Del Toro), čigar družino je umoril šef enega od kartelov. Alejandro naj bi vojno zaostril z ne ravno zakonitimi prijemi: ugrabi hčerko šefa kartela, da bi še podžgal spopade med sovražnimi karteli.

A ker je dekle pri vsem tem zgolj nedolžna civilna žrtev, je odločitev o njeni usodi v rokah obeh mož, ki začneta dvomiti v upravičenost tega, za kar se bojujeta.Napeto in za naše čase še kako aktualno akcijsko srhljivko poganjata dva antijunaka, ki globoko zabredeta v neizprosni obmejni svet prekupčevanja z mamili in ameriške zunanje politike.

V njej spet sodelujeta oskarjevi nagrajenec Benicio Del Toro v vlogi skrivnostnega odvetnika, ki je postal najeti morilec, in Josh Brolin kot operativec agencije CIA Matt Graver, ki z Alejandrom sodeluje v boju proti kartelom. Slednjega naloga, da mora ugrabiti hčerko šefa kartela, privede v osebno krizo. "Alejandro na nek način podoživi tisto, kar se je zgodilo z njegovo lastno hčerjo," pravi Del Toro, »in to v njem sproži spremembe. "Ker na nitki visi usoda mlade Isabele (Isabela Moner), se Alejandro in Matt znajdeta na nasprotnih bregovih, vsak soočen svojo moralno dilemo sredi mamilarske vojne, ki jo podžigata. Na koncu se morata odločiti med zmago in dekličinim življenjem.
1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Poskrbita za razvoj te vojne, a pri tem podcenjujeta morebitne posledice," pove režiser Stefano Sollima, ki se je rodil in je odraščal v Italiji, kjer je svoje delo pri filmu in TV zasnoval prav na mnogokrat komaj zaznavni meji med zločinci in policisti. Med drugim je ustvaril priljubljeni seriji Gomorrah in Romanzo criminale ter celovečerca A.C.A.B.: All Cops Are Bastards and Suburra. Za Denisa Villeneuveja, ki je za režijo prvega Sicaria žel hvalospeve, je Sollima izvrstna izbira, saj je poskrbel za "knockout. Sollima je mojstrsko nadaljeval prvi film. Zadelo me je!" V nadaljevanju se morajo liki soočiti z odločitvami, pred kakršnimi se doslej niso znašli: "Alejandro se odloči na podlagi lastne vesti in ne uboga ukazov; pri tem na nek način napove vojno svojemu partnerju," razloži Del Toro. "In zaradi tega sta Alejandro in Isabela prepuščena sama sebi."

Prav napeti in občasno težavni odnos med Alejandrom in Mattom je središče sage o Sicariu. "Vsakdo je navdušen nad iskrenostjo in realizmom, s katerima sta upodobljena lika," pravi Sollima. "Lahko sta vam pri srcu, a nista vedno junaška. Pobijata ljudi. Nasilna sta, žilava. Človeka sta. In ker ju prikažemo v njuni človeškosti, ker prikažemo njuni duši, si pridobita našo naklonjenost. "Josh Brolin povzame: "Imamo dva možata protagonista, ki sta na nek način antagonista – a ne zares. To se mi zdi pri tem filmu silno zanimivo. Imamo dva poštenjaka, ki to dejansko nista. Zapleteta se v nekaj groznega, a imata opravka z ljudmi iz silno revnega okolja, zato ju razumemo."

Filmska poslastica SICARIO 2: VOJNA BREZ PRAVIL v vsa kina po Sloveniji prihaja 19. julija. Distributer je Blitz Film & Video Distribution.

Sicario - Blitz Naročnik oglasne vsebine je Blitz Film & Video Distribution

delitve: 99
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin