Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2013,
17.30

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anna Paquin film Možje X Bryan Singer režiser

Četrtek, 26. 12. 2013, 17.30

3 tedne, 1 dan

Možje X ostali brez Rogue

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z mutanti in heroji prenatrpano nadaljevanje Mož X, Dnevi prihodnje preteklosti, je ostalo brez junakinje, ki smo je dodobra spoznali v prvem in drugem delu sage o mutantih režiserja Bryana Singerja.

Režiser je z obžalovanjem sporočil, da so morali iz končnega izdelka izrezati prizor z Rogue, ki jo upodablja ena najmlajših dobitnic oskarja Anna Paquin.

Kot poroča EW, bi se morala Paquinova pojaviti v le enem prizoru, veliki reševalni akciji z Magnetom (Ian McKellen), profesorjem X-om (Patrick Stewart) in Icemanom (Shawn Ashmore). Prizor so posneli že takoj na začetku produkcije, a ko so s snemanjem filma nadaljevali in začeli s post-produkcijskim procesom, je Singer ugotovil, da v filmu ni več prostora za omenjeni prizor.

"Med montažnim procesom je postal prizor tuj in se ni vklopil v celoto," je režiser povedal in še dodal: "Prizor je res izjemen in upam, da se bo pojavil kot bonus, ko bo film konec prihodnjega leta izšel na DVD-ju in Blu-rayu, da ga bodo lahko ljudje videli. Kot se, žal, velikokrat zgodi v post-produkciji, ugotovimo, da je lahko vsega preveč in določene stvari morajo zato odpasti. V tem primeru je bil to edini prizor z Anno Paquin in njenim likom Rogue."

Singer je še poudarili, da težava ni bila v Paquinovi: "Opravila je fantastično delo. Bila je neverjetna. Je izvrstna igralka in takoj bi ponovno delal z njo."

Kako pa je na novice odreagirala igralka? "Popolnoma je razumela našo potezo. Je prava profesionalka in ve, da se takšne stvari včasih zgodijo. Filmi se pač razvijajo in takšnim ali drugačnim stvarem se ne moremo izgoniti. Res mi je žal, da se je to zgodilo prav s prizorom, v katerem nastopa Anna," je še povedal Singer.

Že pred začetkom produkcije so se številni spraševali, kako bo Singerju v dve uri dolg film uspelo spraviti vse like iz svojih filmov in tistega, ki ga je nazadnje režiral Matthew Vaughn. Igralska ekipa je namreč res velika. Da so sedaj izrezali edini prizor z Rogue, je morda znak, da so v vsem skupaj pretiravali. Kako je Singerju uspelo, bomo videli 23. maja 2014, ko bo film doživel premiero.

Sicer pa to ni edini primer, ko so lik mutantke Rogue izločili iz filma. Scenarist Mark Bomback je poleti razkril, da so želeli Rogue vključiti v film o Wolverineu, a so se odločili, da se ji odpovedo, ko je zgodba postajal vse preveč komična.

Ne spreglejte