Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 13.30

8 let

Marca sezona "živalskega vrta"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na začetku prihodnjega meseca v naše kinematografe prihajata dva popolnoma različna filma.

Prvega si bodo ljubitelji trilerjev na velikem platnu lahko ogledali že 1. marca, ko bo pri nas premiero doživel film Asgerja Letha Samomorilec (Man on a Ledge). Teden pozneje, 8. marca, bodo na račun prišli tisti, ki imajo raje malce drugačen filmski žanr. Ogledali si bodo namreč lahko družinsko dramo Kupili smo živalski vrt (We Bought a Zoo).

Samomorilec je fikcijski filmski prvenec danskega režiserja Agerja Letha – kot je povedal producent filma Mark Vahradian, je "Asger k projektu prinesel občutek za podrobnosti, ki si jih je nabral kot režiser dokumentarcev. V tem neskončnem okviru resničnosti moraš pobrskati za najbolj zanimivimi drobci in se potopiti vanj."

Ekipa, katere del so tudi igralci Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Anthony Mackie, Edward Burns, Kyra Sedgwick in Ed Harris, je tako ustvarila napet izdelek, ki z adrenalina polnim scenarijem pripoveduje zgodbo nekdanjega newyorškega policista Nicka Cassidyja (Sam Worthington), ki je pristal v zaporu in je zdaj na begu. Še več; na začetku filma vstopi v sloviti hotel Roosevelt Hotel v New Yorku, se poda v najvišje nadstropje in stopi na okensko polico na zunanji steni stavbe. Med Cassidyjevim pogumnim podvigom prihaja na dan vse več koščkov sestavljanke, ki nenadoma postane zgodba o osramočenem posamezniku, ki skuša dokazati svojo nedolžnost. Gledalca naj bi napeta zgodba pripravila celo do tega, da se sprašuje, kako daleč na rob je pripravljen stopiti sam, če bi šlo za njegovo življenje.

Na popolnoma drugi strani je Kupili smo živalski vrt – zabavna, a resnična zgodba o moči družine, ki se mora spopasti z izjemnimi okoliščinami. Pripoveduje namreč o očetu samohranilcu Benjaminu Meeju (Matt Damon), ki svoje domovanje v želji, da družini zagotovi nov začetek, preseli v živalski vrt, ki mu skupaj s svojima otrokoma želi povrniti nekdanji sijaj. Pridruži se mu tudi čuvajka Kelly Foster (Scarlett Johansson). Šlo naj bi za filmsko stvaritev, v kateri se prepletajo toplina, smeh in optimizem. Po predlogi Meejeve knjige We Bought a Zoo: The Amazing True Story of a Broken-Down Zoo, and the 200 Animals That Changed a Family Forever je želel režiser Cameron Crow namreč ustvariti drugačen film o človeku, ki se je podal na pot nemogočega. "Kupili smo živalski vrt je nastal v želji, da podamo zgodbo Benjamina Meeja."

Ne spreglejte