SiolNET. Trendi Film in TV
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jesenski filmi

1

termometer

Jesen je fotogenična in prijazna do ljubiteljev filmov, ki si lahko vzamejo več časa za svet gibljivih slik. Izbrali smo nekaj zanimivih jesenskih naslovov.

Jesenska pripoved (Legend of the Fall) iz leta 1992 je verjetno gledalkam ostal v spominu kot ultimativni jesenski film, saj je postavljen v žarečo jesensko naravo zahodne Montane. V filmu pa je žarel takrat še sveža zvezda na filmskem nebu – Brad Pitt kot Tristan.

Sprehod med oblaki (A Walk in the Clouds) je v času trgatve zbližal Keanuja Reevsa in Aitano Sánchez-Gijón.

Jesen v New Yorku (Autumn in New York) iz leta 2000 je zgodba o Willu Keaneu (Richard Gere), ki se zaljubi v ljubko, a neozdravljvo bolno, Charlotte Fielding (Winona Ryder).

Sladki november (Sweet November) je v enem mesecu približal Charlize Theron in Keanuja Reevesa, ki pa jima je prinesel nominaciji za zlato malino za najslabša igralca leta 2001.

Jesenski vrtovi (Jardins en automne) iz leta 2006 je francoski film o odstavljenem ministru, ki novo življenjsko srečo odkriva med tovariši.

Cvetje v jeseni, slovenska klasika, zadnji film v našem izboru, a nenazadnje še vedno aktualen. Ljubezen boli, včasih preveč in do konca.

Katere pa nam priporočate vi?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin