SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Filmi pod blejskim nebom

2

termometer

Večere na blejskem filmskem festivalu bodo popestrile projekcije filmov na prostem. Na Promenadi si bomo lahko ogledali tri slovenske klasike in novejšo indijsko uspešnico.

To so gadi

Slovenija, 1977 Režija: Jože Bevc Scenarij: Jože Bevc Igrajo: Dare Valic, Majda Potokar, Boris Cavazza

Zgodba: To so gadi je pripoved o družini, kjer vdovec in njegova gospodinja skrbita za pet sinov, ki s svojo razigranostjo spravljajo v obup vso malomeščansko sosesko in celo gospodinjo Rozi, ki jih nekega lepega dne zapusti. Komična zmešnjava, ki se je za vedno zapisala v srca slovenskih filmskih gledalcev.

Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica

Slovenija, 1982 Režija: Karpo Godina Scenarij: Branko Somen Igrajo: Ivo Ban, Boris Cavazza, Jožef Ropoša

Zgodba: Radijska direkcija pošlje skupino radijskih glasbenikov na delovišča delovnih brigad, v kmetijske zadruge in na gradbišča. V teku je pomembna socialistična petletka, k njenemu uspehu naj bi prispevali nastopi kulturno-umetniških skupin, za mlade glasbenike pa naj bi bila gostovanja po terenu svojevrsten način prevzgoje.

Okus po ljubezni (The Lunchbox)

Indija, 2013 Režija: Ritesh Batra Scenarij: Ritesh Batra Igrajo: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui

Zgodba: Napačna dostava v sicer razvpito učinkovitem dostavnem sistemu kosil v Mumbaju poveže mlado gospodinjo in moškega v jeseni življenja. Par si začne izmenjevati sporočila in medtem ko pisma potujejo sem ter tja po kaotičnih ulicah velemesta, se med osamljenima dušama počasi rojeva nepričakovano prijateljstvo …

Na papirnatih avionih

Slovenija, 1967 Režija: Matjaž Klopčič Scenarij: Matjaž Klopčič Igrajo: Polde Bibič, Mirko Bogataj, Štefka Drolc

Zgodba: Obdobje zrelih let v življenju moškega in neprijetno spoznanje o jalovosti dotedanjega življenja. Preiskovanje vzrokov in posledic te jalovosti in iskanje rešitve v zakonu z dekletom, ki ji iluzija občutij ne dovoljuje videti nesmiselnost takšnega početja. Utapljanje še enega zakona v kopici povprečnosti, z zakoncema, ki začneta početi tisto, česar si nikoli nista želela.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin