SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Čarovnica iz Blaira (Blair Witch)

0

termometer

Čarovnica iz Blaira

Novo poglavje kultne nizkoproračunske grozljivke iz leta 1999, ki hkrati učinkuje kot nadaljevanje franšize in njen reboot.

ZDA, Kanada/2016/85 min.
Režija: Adam Wingard
Igrajo: James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid, Brandon Scott, Wes Robinson, Valorie Curry
Žanr: Grozljivka
Ocena IMDb: 5,1/10

Ko v gozdovih Črnih hribov pri Burkittsvillu po naključju odkrijejo videokaseto s posnetkom zapuščene hiše, v kateri nekdo beži in kriči, je James prepričan, da gre za njegovo pogrešano sestro Heather.

Ta se je pred dvajsetimi leti z dvema študentoma odpravila snemat dokumentarec o krajevni legendi, nato pa izginila brez sledi.

Ker želi James odkriti resnico o sestrinem izginotju, zbere skupino prijateljev, s katerimi se odpravi taborit v te zlovešče gozdove, v iskanju odgovorov pa spozna, da se je znašel v središču zlih dejavnosti.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Ne dihaj! (Don't Breathe)


Čarovnica iz Blaira


Zanimivosti:

• Film je prišel v kinematografe 17 let po izvirni Čarovnici iz Blaira (The Blair Witch Project). Leta 2000 so posneli nadaljevanje, podnaslovljeno Knjiga senc, ki pa ga zgodba tretjega dela franšize ne upošteva.

• Ustvarjalci so pred javnostjo dolgo časa skrivali, da snemajo nadaljevanje Čarovnice iz Blaira. Delovni naslov filma se je glasil The Woods (Gozdovi), snemanje je potekalo v gozdovih v bližini Vancouvra, ne na lokaciji, kjer so snemali izvirnik, prvi napovednik pa so prikazali šele junija lani na konvenciji Comic-Con v San Diegu, manj kot dva meseca pred uradno premiero filma.

• Proračun izvirnika je znašal 60. tisoč ameriških dolarjev, film pa je v svetovnih kinematografih zaslužil skoraj 250 milijonov ameriških dolarjev.  Blagajniški izkupiček tretjega dela franšize je znašal 45 milijonov dolarjev, kar je sedemkratnik njegovega proračuna.


Napovednik filma Čarovnica iz Blaira:

[video: 61800 / Čarovnica iz Blaira (Blair Witch)]

Čarovnica iz Blaira (Blair Witch)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin