Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2014, 13.23

8 let

Bo Sofia Coppola režirala Malo morsko deklico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trend snemanja igralskih različic priljubljenih pravljic se nadaljuje. Sofia Coppola se namreč dogovarja za prevzem režije Male morske deklice danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersona.

Resda filmski svet najbolj pozna z oskarjem nagrajeno animirano klasiko studia Walta Disneyja iz leta 1989, a sama zgodba o morski deklici, ki se iz ljubezni do princa odpove svojemu življenju v morju, obstaja že od tridesetih let 19. stoletja. Andersonovo zgodbo so prvič objavili leta 1837 in od takrat je doživela številne odrske in filmske priredbe.

Tokratna igralska različica bo nastala pod okriljem studia Universal Pictures, ki bo poskrbel tudi za distribucijo.

Caroline Thompson, ki redno sodeluje s Timom Burtonom – zanj je spisala scenarije za Edvarda Škarjerokega (Edward Scissorhands), Predbožično moro (The Nightmare Before Christmas) in Mrtvo nevesto (Corpse Bride) – trenutno dela na scenariju za film.

Scenarij je pred tem spisala že Kelly Marcel (Petdeset odtenkov sive (Fifty Shades of Grey), Reševanje gospoda Banksa (Saving Mr. Banks)), še pred njo pa Brick Lane in Abi Morgan.

Studio želi produkcijo začeti čim prej. Pa bi bila izbira Coppole za ta projekt pravilna? Do zdaj je posnela pet zelo solidnih filmov (na primer Izgubljeno s prevodom (Lost In Translation), The Bling Ring), ki pa so vsi primerni za odraslo občinstvo. Zdaj ko je postala mati, pa po poročanju Deadlina želi posneti tudi nekaj, kar bi lahko gledali njeni otroci. In Mala morska deklica (The Little Mermaid) je kot nalašč za to.

Če Coppola sprejme režijo, se bo njena Mala morska deklica pridružila številnim igralskim različicam pravljic, ki jih bo mogoče gledati na velikem platnu v prihodnjih letih: dvema Knjigama o džungli (The Jungle Book) – eno režira Jon Favreau, drugo Ron Howard –, nadaljevanju Alice v Čudežni deželi (Alice in Wonderland), pod režijo katere se podpisuje James Bobin, Panu (Pan) režiserja Joea Wrighta, Pepelki (Cinderella), ki jo je za Disney posnel Kenneth Branagh in filmu Maleficent Roberta Stromberga. Če jih naštejemo samo nekaj ...

O datumu premiere še ni govora.

Ne spreglejte