SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Ameriška pastorala (American Pastoral)

0

termometer

 | Foto:

Ewan McGregor, Jennifer Connelly in Dakota Fanning v kriminalni drami o družinskem človeku, čigar navidezno popolno predmestno življenje se obrne na glavo, ko se mora z ženo sprijazniti z dejstvom, da je njuna hči postala revolucionarna teroristka.

ZDA, Hongkong/2016/107 min.
Režija: Ewan McGregor
Igrajo: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Rupert Evans, David Strathairn, Peter Riegert
Žanr: Kriminalna drama
Ocena IMDb: 6,1/10

Ameriška pastorala je kriminalna drama o tako imenovanih ameriških sanjah in njihovih uresničitvah. Pripoveduje o nekdanjem odličnem srednješolskem atletu in družinskem človeku švedsko-židovskega rodu, ki si po drugi svetovni vojni želi uspeti v ZDA.

Njegovo navidezno popolno življenje pa se obrne na glavo, ko se mora z ženo sprijazniti z dejstvom, da je njuna hči postala revolucionarna teroristka. Oče je prisiljen odpreti oči in pogledati pod zloščeno površje sveta, ki ga obkroža, ter se spopasti s kaosom, ki vlada v njem.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Zakon noči (Live by Night)

Ameriška pastorala | Foto:


Zanimivosti:

Ameriška pastorala, celovečerni režijski prvenec škotskega igralca Ewana McGregorja, temelji na istoimenskem, s Pulitzerjevo nagrado nagrajenem romanu Philipa Rotha.

• Po prvotnih načrtih bi morala zakonski par igrati Paul Bettany in Jennifer Connelly, njuno hčerko pa naj bi upodobila Evan Rachel Wood. Ker so začetek produkcije filma večkrat prestavili, so leta 2004 vsi trije od projekta odstopili, Connellyjeva pa je deset let pozneje vendarle dobila glavno žensko vlogo.

• Ewan McGregor se je za režijo filma odločil po tem, ko se je tej odpovedal Phillip Noyce (Neposredna nevarnost, Zbiralec kosti, Salt).

• Med vajami so bili na snemalnem prizorišču prisotni samo igralci. McGregor je namreč menil, da se bodo ti na ta način bolje seznanili drug z drugim in s svojimi liki.

• McGregor je svoj naglas pilil tako, da je med snemanji poslušal posnetke dialogov z Rayem Liotto.


Napovednik filma Ameriška pastorala:

[video: 63310 / Ameriška pastorala (American Pastoral)]

Ameriška pastorala (American Pastoral)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin