SiolNET. Trendi Dom
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zeleni čaj za osvežitev doma

4

termometer

Zdravilni učinki zelenega čaja so dobro znani. Poleg svoje antioksidativne moči ima ta rastlina še kar nekaj koristnih lastnosti.

Zeleni čaj lahko poleg uživanja uporabljate tudi za oskrbo doma. Uporabljeni čajni listi so na primer lahko dobro hranilo vrtnih rastlin. Zeleni čaj namreč vsebuje veliko dušika, ki odganja škodljivce in mrčes. Čajni listi se bodo obnesli tudi za osveževanje prostorov, saj vsebujejo antibakterijske snovi.

Doma pride prav tudi že uporabljen posušeni čaj. Čajne liste, ko so svojo esenco že spustili v zdravilno pijačo, položite v cedilo. Iztisnite tekočino in jih nato razporedite po papirju, naj se posušijo, med sušenjem pa jih večkrat obrnite. Nato jih zdrobite in potresite po preprogi. Po desetih minutah jih posesajte. Osvežili bodo vašo preprogo kot tudi sesalnik. Posušeni čaj je primeren tudi za vašega ljubljenčka, saj odvrača bolhe. Prah zelenega čaja lahko potresete po pasji dlaki. Vrečka zelenega čaja, ki jo čez noč pustite v hladilniku, bo prevzela vonj čebule in česna. Delovala bo tri dni. Rastlina je uporabna tudi za odstranjevanje neprijetnega vonja, ki ostane na rokah po pripravi hrane, še posebej ribjih jedi ali po sekljanju česna. Z njo lahko učinkovito očistite tudi posodo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin