Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 2. 2013,
17.04

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

valentinovo naredi sam darilo presenečenje

Torek, 5. 2. 2013, 17.04

2 leti, 9 mesecev

Zasej ljubezen!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Namesto da preprosto zavijete v cvetličarno in kupite šopek rož, ki prej ali slej ovenejo, ljubljeni osebi pripravite pravi mali vrtnarski podvig. Zabavno in malce drugače!

Pravijo, da je ljubezen kot cvetlica – če je ne neguješ, ne raste in se nikdar ne racveti v vsej svoji lepoti. Kičaste misli na stran, tokrat lahko ljubljeni osebi, naj bo to mama, prijateljica, fant ali dekle, za praznik ljubezni pripravite presenečenje, za katerega se bo moral obdarovanec tudi malce potruditi. Vi boste priskrbeli vse potrebno, če pa bo na koncu tudi kaj zacvetelo, bo za to zadolžena ljubezen in skrb tega, ki bo darilo prejel.

Za mini valentinov vrtiček potrebujemo: • papirnate lončke, • prst, • poljubna cvetlična semena ali čebulice (lahko tudi vodno krešo ali zelišča), • plutovinast zamašek, • belo barvo, • ovojni papir, • lepilni trak ter • škarje in nožek.

Iz plutovinastega zamaška izrežite štampiljko, tako da na ravno ploskev zarišite srce, nato pa z nožkom pluto okoli srca izrežite. Na kos folije iztisnite nekaj barve, vanjo pomočite štampiljko in odtisnite nekaj src na površino lončka. Pustite, da se barva posuši.

Medtem iz ovojnega papirja izrežite podolgovat pravokotnik, ga prepognite na tretjini in robove oblepite z lepilnim trakom. V tako pripravljeno kuverto stresite nekaj kupljenih semen in jo tesno zaprite, po želji pa okrasite z odtisom štampiljke in napisom, kaj se v kuverti skriva.

V drugo malce večjo kuverto natresite dovolj prsti, da lahko z njo napolnite tri lončke. To kuverto še posebej tesno zaprite, da iz nje ne bo uhajala zemlja. Za popoln kompletek lahko iz lepilnega traku in zobotrebcev pripravite še zastavice, na katere lahko obdarovanec zapiše, kaj je v lončke posejal. Če bo vaš ljubljeni za vrtiček lepo skrbel, ga bodo kmalu razveselili prvi zeleni poganjki. Do prvih pomladnih dni bodo ravno dovolj veliki, da jih bo mogoče presaditi na vrt ali v večji lonec.

Ne spreglejte