Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 10. 2014,
9.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 15. 10. 2014, 9.36

8 let, 3 mesece

TOP 5 družinam prijaznih sosesk v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Veste, da bi radi stanovali v Ljubljani in iščete primerno sosesko? Oglejte si naš izbor ljubljanskih sosesk, ki jih odlikuje družinam prijazno okolje in bližina nujne infrastrukture.

Šišenska soseska

Šišenska soseska je ena prvih zaključenih stanovanjskih sosesk, ki so se v poznih 60. letih začele graditi v Ljubljani. Zasnova je zaobsegla območje med Celovško cesto, Šišensko, Vodnikovo in Gotsko ulico. Zelene površine te soseske še danes veljajo za enega najkakovostnejših primerov ljubljanskega stanovanjskega zelenja.

V zelenem osrčju soseske so šola OŠ Valentina Vodnika, vrtec H. C. Andersen, Pot spominov, Mostec, lekarna, pošta, knjižnica Šiška, Koseški bajer, koseška tržnica, Zdravstveni dom Šiška, nakupovalno središče, športni park Ilirija in uvoz na obvoznico.

S središčem Ljubljane je šišenska soseska povezana z mestnimi avtobusnimi linijami 7, 7L, 1 in 25.

Trnovo

Trnovo se nahaja jugozahodno od Ljubljanskega gradu, ob levem bregu Ljubljanice. Trnovsko predmestje je bilo dolgo znano po nizki gradnji in hišah z velikimi zelenjavnimi vrtovi, ki so oskrbovali ljubljansko tržnico.

V začetku 80. let 20. stoletja so bili zgrajeni visoki stanovanjski bloki ob Ziherlovi in Karunovi ulici in močno spremenili podobo predmestja.

V soseski Trnovo, kjer imajo prebivalci občutek, da živijo v majhnem mestu, ki je le streljaj od središča Ljubljane, je osnovna šola in vrtec Trnovo, KUD France Prešeren, pošta, več bank, igrišča, lekarna, Pot spominov, blizu so nakupovalna središča in uvoz na obvoznico.

Trnovo je s središčem Ljubljane povezano z mestnimi avtobusnimi linijami 9, 19B in 19I.

Soseska Mostec

Soseska Mostec, ki leži ob Koseškem bajerju, velja za eno najbolj priljubljenih in urejenih naselij v Ljubljani. Zgrajena je bila v letih 2001 in 2002 in obsega 540 stanovanjskih enot, ki so razporejene v večstanovanjskih objektih. Ti so funkcionalno povezani s podzemnimi garažami. Znotraj naselja je razvita mreža pešpoti, zelenih površin in drevesnih nasadov.

Mirna in zelena soseska ima vso potrebno infrastrukturo – trgovine, banka, vrtec, pošta, bližina obvoznice, Koseškega bajerja, Živalskega vrta in parka Mostec, hkrati pa je le deset minut oddaljena od središča mesta.

Soseska Mostec je s središčem Ljubljane povezana z mestnimi avtobusnimi linijami številka 18, 5 in 22.

Nova Grbina

Naselje Nova Grbina se nahaja na Cesti na Brdo. Naselje je z mestnim avtobusnim prometom dobro povezano s središčem, zelo blizu pa sta tudi uvoz na ljubljansko obvoznico in južna vpadnica v mesto, Tržaška cesta.

Soseska se nahaja v neposredni bližini središča mesta, vendar hkrati tudi ob zelenih in rekreacijskih površinah - Pot spominov in Krajinski park Rožnik nudita neskončne sprehajalne in kolesarske poti.

V neposredni bližini soseske so postajališče LPP, trgovine, knjižnica, zdravstvena ordinacija, lekarna, višja strokovna šola, vrtec, osnovna šola, banka, gostinski lokali, gimnazija, Biotehnična fakulteta in pošta.

Naselje Nova grbina je s središčem Ljubljane povezana z mestnima avtobusnima linijama 14 in 14B.

Črnuče

Črnuče ležijo na stičišču Ljubljanskega polja, kamniško-bistriške ravnine ter gričevnatega sveta osamelcev Šmarne gore in Rašice, in sicer na levem bregu reke Save, severno od središča Ljubljane. Pohodniško najbolj zanimiva točka za stanovalce Črnuč je Rašica.

V soseski so pošta, zdravstveni dom, trgovine, kulturni dom, vrtec, dve osnovni šoli ter glasbena šola, gasilci, blizu je obvoznica in slikovito obrežje reke Save.

S središčem Ljubljane so Črnuče povezane z mestnimi avtobusnimi linijami 6, 6B in 8, skozi naselje vozi tudi linija 21.

*Vaše podatke in vprašanje bomo posredovali podjetju Sberbank. Njihovi finančni svetovalci vas bodo poklicali in vam svetovali.

Ne spreglejte