Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
7.00

Osveženo pred

2 dneva, 10 ur

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Prenova in gradnja PR članek energenti ogrevanje toplotna črpalka

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 7.00

2 dneva, 10 ur

Ekološko in varčno ogrevanje s toplotno črpalko M Heat Sun

Ogrevanje, za katerega se odloča vse več Slovencev

Oglasno sporočilo
AdobeStock_392526990_1-scaled-e1697200355500-1440x625 | Foto AdobeStock

Foto: AdobeStock

Toplotna črpalka M Heat Sun je prva izbira, ko gre za kombinacijo varčevanja z energijo ter varovanje okolja. Energija, ki jo uporablja toplotna črpalka, je v naravi na voljo neomejeno in brezplačno. Dragocen ogrevalni sistem tako porabi zelo malo elektrike za delovanje črpalke, ki pretvori to energijo v uporabno. S svojimi prednostmi, kot so na primer nizka energijska raven ERP, nizka poraba energije A+++,  ki se z invertersko črpalko R 32 doseže z lahkoto, sodi med boljše na trgu toplotnih črpalk. Toplotna črpalka vam omogoča cenejše in bolj ekološko ogrevanje ter neodvisnost od fosilnih goriv, kar aktivno pripomore k zmanjšanju emisij CO₂ in tako varuje okolje.

SDP | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Zakaj v obstoječi ponudbi toplotnih črpalk izbrati prav črpalke M Heat Sun?

Preprosto zato, ker so uporabne vsestransko. Primerne so za talno in radiatorsko gretje, grejejo do –30 stopinj Celzija zunanje temperature, prav tako tudi hladijo. Cenovno so ugodne, kar je v energetskem pogledu in stanju zadnjih let, ko cene drugih oblik ogrevanja in hlajenja letijo v nebo, nadvse pomembno tako za individualne uporabnike in gospodinjstva kot tudi za večje odjemalce.

SDP | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Prednosti črpalk M Heat Sun so tudi dolga življenjska doba izdelkov, prihranek energije in s tem nižji stroški (tudi od 60 do 75 odstotkov), zmanjševanje emisij ogljikovega dioksida, prijaznost do okolja, delovanje brez uporabe nevarnih goriv, majhna namestitvena površina, delovanje brez hrupa, minimalno vzdrževanje, povrnitev investicije v le nekaj letih in podobno. Toplotne črpalke uporabljajo proces, znan kot prenos toplote. Pozimi ali v hladnih podnebnih obdobjih delujejo kot vzratni ventilator in prenašajo toploto, namesto da bi jo proizvajale.

SDP | Foto:

Črpalke M Heat Sun imajo vključeno tudi DC – invertersko tehnologijo

Petpalčni barvni zaslon na dotik omogoča preprosto upravljanje temperature in nastavitev sistemskih načinov. Hitro se preveri kode napak in zagotovi, da lahko kadarkoli spremenite ali programirate sobno temperaturo.

Nadgradnja je oddaljena le en klik. Na posodobitev programske opreme opozarja sistem, posodobitev pa traja le nekaj minut.

Pametno odtaljevanje se vnese samodejno, izboljšata pa se zanesljivost in ekonomičnost celotne enote.

SDP | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Stanje na energetskem področju v zadnjih letih, vse slabše razmere visokih in še naraščajočih stroškov predvsem individualne uporabnike ter gospodinjstva tako rekoč silijo v iskanje drugačnih načinov uporabe in porabe energije.

Ti se med drugim se odločajo tudi za toplotne črpalke. Te so v zadnjih nekaj letih vse bolj iskane med uporabniki.

SDP | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Med toplotne črpalke z odličnimi značilnostmi sodi tudi toplotna črpalka M Heat Sun, ki je bila razvita skupaj s strokovnjaki, prisotnimi na trgu toplotnih črpalk že od leta 1999. Pri razvoju so se med drugim v veliki meri osredotočali tudi na dolgo življenjsko dobo izdelkov, kar je danes ena od lastnosti, ki jih kupci iščejo najpogosteje, prav tako je za uporabnike pomembna garancijska doba izdelkov. Toplotna črpalk M Heat Sun je tudi praktična za uporabo, saj deluje tako pri ogrevanju kot hlajenju prostorov, torej tako rekoč v vseh letnih časih. To je še posebej pomembno v današnjih vremenskih pogojih, ob nihanju temperatur in ekstremnih temperaturah tako poleti kot pozimi in ko tudi fasade ne opravljajo več vse zaščite na objektih oziroma v prostorih.

Toplotna črpalka deluje moderirano in skrbi za neprestano prilagajanje vašim ogrevalnim potrebam tako za bivalne prostore kot sanitarno vodo. Tiho delovanje toplotne črpalke pa vaše udobje le še poveča.

  • Možnost ogrevanja bazenske vode.
  • V hladnem podnebju se zmogljivost ogrevanja naše toplotne črpalke poveča za 30 odstotkov v primerjavi s tradicionalnimi toplotnimi črpalkami.
  • Odlično delovanje v hladnejših razmerah.
  • Pametno odtaljevanje.
  • Hitra dobava in montaža.
  • Kakovostne komponente z dolgo življenjsko dobo, garancijo z možnostjo podaljšanja, vzdrževanjem in celovito pomočjo strankam.
  • Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.
  • Upravljanje na daljavo z aplikacijo.

SDP | Foto: Arhiv ponudnika Foto: Arhiv ponudnika

Nekaj pogostih vprašanj in odgovorov

Kaj so nizkotemperaturne toplotne črpalke EVI?

Nizkotemperaturne toplotne črpalke EVI z zračnim virom absorbirajo nizkocenovno toplotno energijo iz zraka za zagotavljanje sanitarne/komercialne tople vode in ogrevanje prostorov. Poleti lahko delujejo tudi kot hladilne naprave.

Kako toplotna črpalka deluje v hladnem vremenu?

Toplotne črpalke delujejo tako, da tako imenovani prenos toplote uporabljajo za prenos toplote od zunaj v vaše gospodinjstvo ali pisarno. Pozimi ali v hladnih podnebnih obdobjih delujejo kot vzvratni ventilatorji – prenašajo toploto, namesto da bi jo proizvajali.

Kako hladno je premrzlo za toplotno črpalko?

Vse toplotne črpalke imajo svoje meje, medtem ko lahko nekatere premaknejo meje nizkih temperatur. V nasprotju s splošnim prepričanjem toplotne črpalke odlično delujejo tudi v zelo mrzlih razmerah. Delujejo lahko pri nizkih temperaturah z dvojno učinkovitostjo standardnega ali plinskega ogrevanja, kot so električne peči ali grelniki na ploščah. Toplotne črpalke ne črpajo neposredno zraka, ampak za ogrevanje vašega doma uporabljajo toploto iz okoliškega zraka. Vendar majhna razlika v toplotni energiji povzroči pomembno razliko v njeni učinkovitosti. Za boj proti tej pomanjkljivosti toplotne črpalke morajo delati več, da vzdržujejo podobno notranjo temperaturo. Zato začnejo toplotne črpalke izgubljati svojo učinkovitost pri približno 40 stopinjah Celzija in veliko bolj zmanjšajo učinkovitost pri približno 25 stopinjah Celzija.

Kaj je toplotna črpalka EVI tehnologija?

EVI je kratica za Enhanced Vapor Injection.Toplotna črpalka uporablja tehnologijo EVI, ki lahko deluje pri izjemno nizkih temperaturah okoli –30 stopinj Celzija. Energijo črpa iz okoliškega zraka in jo uporablja za ogrevanje vaše hiše.

Inteligentno odmrzovanje M HEAT SUN

Je neodvisno razvit inteligentni način nadzora odmrzovanja. Ko so izpolnjeni pogoji za odtaljevanje, se samodejno preklopi v način odtaljevanja, da se prepreči zmešnjava enote pri odtaljevanju in porabi energije, kar bo izboljšalo zanesljivost ter ekonomičnost celotne enote.

Več o prednostih toplotne črpalke M Heat Sun: https://www.m-heatsun.com/

Info: info@m-heatsun.com

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=61552333764270

Naslov: SDP GROUP d.o.o., Milana Skrbinška 3, 2000 Maribor

PE: Jaskova ulica 3, 2000 Maribor

Naročnik oglasne vsebine je SDP GROUP D.O.O.

Ne spreglejte