Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
10.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ogrevanje

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 10.50

8 let

Svetlobni paneli kot terapevtska naprava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ogrevanje je tudi pri nas postalo že pravi finančni zalogaj. Vse pogosteje pred hišami opazimo skladovnice drv, vse bolj se usmerjamo tudi v ekološke vire ogrevanja.

Eden teh načinov je v zadnjem času vse bolj uveljavljeno ogrevanje z infrardečo svetlobo oziroma s paneli, ki s pomočjo te svetlobe oddajajo toploto. Takšno ogrevanje spada med tehnologije nove generacije, v podjetju Sunlife pa so edinstvene panele za ogrevanje združili s pionirsko tehnologijo proizvajanja toplote.

Plošče z nanodelci srebra in negativnimi ioni namreč proizvajajo prijetno in ekološko toploto, saj infrardeči žarki povzročajo nihanje molekul, s tem pa se sprosti učinek ogrevanja, podoben soncu. Pri ogrevanju z ogrevalnimi paneli se greje vse, kar je v neposredni bližini ogrevalnega telesa, in to na do okolja prijazen, ugoden in obenem koristen način.

Paneli Sunlife pa so tudi dobri za zdravje, saj se morebitne bakterije zaradi strukture panelov razgradijo že na panelih samih, posledično pa takšni paneli pripomorejo k čistejšemu in bolj svežemu zraku v le nekaj trenutkih po vklopu. Zato so priporočljivi za družine z majhnimi otroki, za ljudi s kožnimi težavam, ioni, ki jih paneli oddajajo, pa odstranjujejo tudi tobačni dim, prah, plesen in pršice.

Ogrevalne panele Sunlife največkrat namestimo na strop, lahko tudi na stene, saj so lahki in tanki (njihova debelina je 2 cm), montaža je preprosta in hitra, zaradi svoje barve pa se prav lepo zlijejo s površino, na katero so pritrjeni. Priključimo jih na električno omrežje, temperaturo uravnavamo s termostatom, paneli pa so v prednosti pred preostalimi načini ogrevanja tudi zato, ker segrevajo vse okoli nas, ne le zraka, ki se, ko je segret, spet dviga proti stropu, torej, stran od nas.

Ugoden vpliv ogrevalnih panelov Sunlife na človeka je dokazan z več študijami. Dokazano je, da tovrstno ogrevanje pospešuje krvni obtok, krepi imunski sistem, odlično je za alergike, astmatike, prav tako pa zmanjšuje stres. Paneli delujejo na človeka enako kot podobne terapevtske naprave, saj infrardeči žarki segrevajo vodo v telesu.

V podjetju Ekosen, ki v Sloveniji ekskluzivno trži ogrevalne panele Sunlife, imajo na voljo več različnih dimenzij panelov za različno velike prostore, s tem pa tudi več različnih moči, ki prostore ogrevajo s približno od 30 do 50 odstotkov nižjo porabo virov energije od preostalih običajnih sistemov ogrevanja.

Ne spreglejte