SiolNET. Trendi Dom
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stol kot vzlet metulja

2

termometer

Stola oblikovalke Laurie Beckerman utelešata krhkost in stabilnost, prosojnost in netransparentnost. Pričata o želji po vzletu, poletu ...

Laurie Beckerman si je od nekdaj želela postati oblikovalka pohištva, a preden je uresničila svojo strast, se je za nekaj časa posvetila antropologiji. Nato je svoje izobraževanje nadaljevala na newyorškem Pratt Institutu, kjer je diplomirala iz arhitekture.

Sčasoma sta se vse bolj razvijala njen občutek in zanimanje za materiale, svoje sanje pa je dokončno uresničila, ko je iz kamna izklesala prvo mizo. S to se je zavezala oblikovanju pohištva. V njenem opusu sta tako tudi stol, ki ga je poimenovala Metulj, in drugi, ki ga ponazarja z jeklenimi krili.

Stol Metulj se bohoti s prozornimi polkrogi, ki se razpenjajo na vse strani in materializirajo željo po poletu. Podobne asociacije vzbuja tudi jekleni stol, ki ga opredeljuje igra med koti in krivuljami, prosojnostjo in stabilnostjo. Material je trd, občutek stola pa krhek. Če ga pogledamo od strani, se zdi, da se tal drži samo še z neznatno površino, kot da je tik pred vzletom.

Stol, ki je realiziran v različnih odtenkih, od črne, rdeče, rumene do srebrne, je namenjen zunanjim prostorom. Sedečemu na njem daje občutek, da ima krila, ko se ne uporablja, pa deluje kot elegantna skulptura.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin