SiolNET. Trendi Dom
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ste za hladno ali toplo?

3

termometer

 | Foto:
Barvo v stanovanju oziroma hiši, namreč. Barve, ki jih umeščamo v svoje življenjsko okolje, so izredno pomembne, zato bodite pri njihovi izbiri kar se da natančni.

Ne le, da lahko barve naš domač in sproščen dom spreminjajo v hladen in nelagoden prostor, z barvami se lahko poigramo in optično spreminjamo dimenzije prostora.

Če imamo v sobi previsok strop, ga lahko z nanosom barve na strop znižamo. Uporabiti moramo temnejšo barvo od tiste, ki jo nanesemo na steno. Ravno obraten učinek pa bomo dosegli, če bomo stene prebarvali v temnejši odtenek, kot ga bomo nanesli na strop in pod.

Raztegnjen in znižan prostor bomo dosegli tudi s temnejšim podom.

Za prostor, ki ga uporabljamo predvsem zvečer ali pa je v njem šibka dnevna svetloba, uporabite tople barve. Hladne barve raje uporabite v sobah na sončnih južnih in zahodnih legah. Z njimi boste ustvarili svež in sproščujoč prostor.

Če ste pred veliko skušnjavo, katero barvo uporabiti, steno prepleskajte s širokimi, vodoravnimi črtami. Začnite s svetlejšim odtenkom, proti tlom pa nanašajte vse temnejše odtenke. To bo prostoru dalo prostornost, saj boste sobo optično podaljšali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin