Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2011,
12.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 20. 4. 2011, 12.45

8 let

Sončna oaza v Prlekiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V majhni vasici Banovci se skriva obnovljena hiša, ki je z obnovo postala vila, dizajn butik hotel Sončna hiša.

Zakonca Kegelj sta po potovanjih po svetu "prinesla" domov idejo, da bi tudi sama naredila kakšen drugačen hotel. "V tistem času kmečki turizmi niso več dobivali na veljavi, zato sva se odločila, da bova idejo o drugačnem načinu bivanja in doživljanju prostega časa ter počitnic uresničila skozi butični hotel," je povedal Aleš Kegelj.

Sončna hiša se je tako spremenila v dizajnersko opremljen butični hotel (design boutique hotel), ki pa je obenem tudi prvi tovrstni hotel v Sloveniji.

Zasnova interjerja je nastala v sodelovanju z AKSL Arhitekti, Alešem Košakom in Špelo Leskovic, svoj vtis pa sta pustila tudi grafični oblikovalec Luka Umek ter modna oblikovalka Barbara Podlogar.

V Sončni hiši je pet tematskih sob, vsaka s svojo zgodbo, ki se nahajajo v pritličju in nadstropju. Gostje lahko izbirajo bivanje v sobah, mogoče bolje rečeno kar suitah, saj so sobe večje kot v hotelih: Limetina trava, Spomini na morje, Natura, Manhattan in Štorklja. Imena sob tudi nakazujejo, kakšna bo tematika v sobi. Del celostne podobe sob je tudi grafično oblikovanje, ki se kaže bodisi kot grafika na stenah sob ali kot potisk blazin in posteljnine.

"Manhattan je najbolj priljubljen pri mladih parih, Spomine na morje izberejo največkrat tujci, Štorkljo pa družine, saj je največja soba," je razložila Lidija Šijanec, vodja Sončne hiše.

Materiali in barve sten v sobah so v toplih, rjavih in bež tonih. Kopalnice in stranišča so skupaj in so zamejeni zgolj s stekleno prosojno steno, kar sobo naredi bolj zračno in prostorno. "Mogoče imajo določeni obiskovalci malce težav zaradi tega, saj se nekateri počutijo zelo nelagodno, če se tuširajo za prozorno stekleno steno," je delila strahove obiskovalcev Lidija.

Sončna hiša je polna dizajna, v njej se najdejo stoli Panton, Eames chair, Tom Vac, Living Divani, svetila Flos, Artemide, DeltaLight, Foscarini (Arcadia in Strle svetila).

Prek zunanje terase se stopi v ločen objekt, kjer je gostom na voljo wellness, ki jim ponuja sprostitev v savnah in zunanjem džakuziju.

Del hiše je z zunanje strani oblečen v les, pred njo pa se razteza čudovita trava in pozneje še prleška polja.

In kdo so obiskovalci?

"Popolnoma različno. Res so največkrat pari, ki si privoščijo nekaj mirnih dni. To so ljudje, ki imajo izbrušen odnos do estetike, dizajna, prepoznajo njegovo vrednost in ga združijo s čudovitim naravnim okoljem," je dodala Lidija Šijanec.

Lastnika upata, da bosta lahko v kratkem zgradila še kakšno Sončno hišo drugje v Sloveniji.

Ne spreglejte