SiolNET. Trendi Dom
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi hrvaški dizajnerski hotel Lone za generacijo iPad

4

termometer

Rovinj se malo več kot pol leta ponaša s prvim dizajnerskim hotelom v regiji.

Rovinjski hotel Lone, ki ga upravlja vodilna hrvaška hotelirska družba Maistra, je prvi hrvaški hotel, ki je član Design hotels AG, mednarodne blagovne znamke, ki odlikuje hotelske arhitekturne in oblikovalske dosežke, uravnotežene s funkcionalnostjo in kakovostnimi storitvami. Pod arhitekturo in notranje oblikovanje hotela so se podpisali hrvaški arhitekti in oblikovalci ter umetniki.

Dizajnerski hotel s petimi zvezdicami, ki ga je med drugim navdihnila misel na sodobne oblike jaht, so zasnovali v arhitekturnem studiu 3LHD. Osnovna oblika stavbe v črki Y, ki jo od zunaj označujejo linearne terasaste površine z osrednjim prostranim preddverjem, definira tudi oblike notranjih prostorov. Tipologija hotelskih sob je tako odvisna od tega, v katerem delu stavbe so.

Notranji prostori hotela, v katerih lahko najdete tudi vrhunsko restavracijo, kongresne prostore, nočni klub in uživaški center dobrega počutja, so zračni, v njih pa premišljeno postavljeni številni sodobni oblikovalski presežki, ki jih zaokroža naravna in umetna svetlobna scenografija.

Osrednji prostor hotela, ki se razteza čez šest nadstropij, spominja na zlata leta hrvaških hotelov 60. in 70. let prejšnjega stoletja, ki jih je, tako kot rovinjskega, krasila terasasta zunanjost.

In če je hotel Lone hotel, ki nagovarja generacijo iPad, v njegovi neposredni bližini stoji še en hotelski biser, luksuzni hotel Monte Mulini, kateri zagovarja še bolj osebno obravnavo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin