Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

stanovanje prodaja dom

Petek, 19. 4. 2013, 17.48

8 let

Prodajate stanovanje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med malimi oglasi lahko naletimo na marsikaj, tudi na oglase za prodajo stanovanj, za katere se zdi, da je vanje treščila bomba. Za več ogledov in hitro prodajo poskrbijo lepi oglasi.

Ne glede na to, ali stanovanje prodajate ali oddajate, prvi vtis tudi na nepremičninskem trgu velja za najpomembnejšega. Tako naj bo prvo pravilo pri sestavljanju oglasa to, da se postavite v vlogo kupca oziroma iskalca stanovanja in svoj oglas kritično premerite. Bi se vselili v takšno domovanje? 1. pravilo: NAREDITE RED Preden se lotite fotografiranja stanovanja, ga spravite v red. Če ste tik pred selitvijo, osebne predmete pospravite, saj si najbrž ne želite, da se fotografije vaših otrok ali kupi neopranega perila znajdejo na svetovnem spletu. Očistite nesnago, obrišite prah, posesajte, če želite ustvariti še bolj pozitiven vtis, prebelite stene, očistite okna. Še posebej so na fotografijah na udaru kopalnice, saj so to pogosto najmanjši prostori v stanovanju, nekatere pa so tudi brez oken, zato je svetloba slaba. Če so toaletni prostori tudi skladišče za čistila in čistilne pripomočke, jih vsaj v času fotografiranja postavite kam drugam. Čim manj odvečnih predmetov bo prostor optično povečalo.

2. pravilo: KUPITE DODATKE Morda se vam zdi potratno vlagati v stanovanje, ki kmalu ne bo več vaše, a prav usklajeni dodatki lahko naredijo vso razliko. Odejo in blazine v spalnici oblecite v najlepšo posteljnino, na nočno omarico položite knjige z lepimi platnicami, morda vazo s cvetjem. Enako lahko storite v jedilnici – šopek tulipanov ne stane veliko, prostor pa bo poživil in dal ogledovalcem oglasa vedeti, da se trudite za lep ambient. Iz dnevne sobe umaknite športno opremo, sobna kolesa in podobne stvari, ki tja ne spadajo. Na sedežno garnituro razporedite okrasne blazine, na rob naslanjača pa položite odejo. 3. pravilo: RAZLIKUJTE SE OD DRUGIH Pomembno je, da med množico oglasov izstopate. Poleg fotografij pomembno vlogo igrajo tudi besede. Napišite vabljivo, iskreno in samozavestno besedilo, v katerem poskušajte opisati stanovanje iz prve roke. Seveda kupce zanimajo tudi tehnične podrobnosti, kvadratura, oprema in cena, a številni oglaševalci pozabijo na opis okoliša, prednosti stanovanja, domačnosti, bližine narave in rekreacijskih možnosti.

4. pravilo: POSKRBITE ZA LEPE FOTOGRAFIJE Zlato pravilo pa je seveda to, da poskrbite za lepe in privlačne fotografije stanovanja. Lahko najamete profesionalnega fotografa ali za pomoč poprosite znanca, ki se s fotografijo ukvarja ljubiteljsko. Prostore fotografirajte ob dnevni svetlobi, najbolje dopoldne, saj je dopoldanska svetloba najlepša. Uporabite stativ in poskusite različne kompozicije, premikajte se po prostoru in skozi lečo poiščite najlepši razgled. Verjemite, splača se potruditi, saj smo ljudje vizualna bitja, ob lepih fotografijah pa se bodo povpraševanja kar usula.

Ne spreglejte