Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 5. 2010,
8.34

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 5. 2010, 8.34

3 leta, 8 mesecev

Prihranite do 50 % pitne vode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Pitna voda postaja zelo draga zadeva. V zadnjih 20 letih, se je procentualno podražila več kot vsa goriva.

Cene bencina so se v tem obdobju dvignile za cca. 150 odstotkov, cena pitne vode, pa za kar 350 odstotkov. Z okoli 130 litrov porabe vode na dan po osebi je to kar precejšen strošek in velika obremenitev za okolje. Vedeti moramo, da v današnjih časih pitna voda do naših pip ne priteče sama od sebe. Za zmanjšanje porabe pitne vode in s tem zmanjšanje mesečnih stroškov ter zmanjšanje obremenjevanja okolja lahko tudi mi nekaj storimo. Z uporabo deževnice za splakovanje WC školjk, pranje perila, pranje avtomobila in zalivanje vrta prihranimo do polovice dragocene pitne vode, ne da bi pri tem trpelo naše udobje.

Vse za dobro kvaliteto vode Večina gospodinjstev še vedno uporablja dragoceno pitno vodo za WC kotličke, pranje perila ali zalivanje vrta. Z enostavno vgradnjo podzemnega rezervoarja npr. CARAT ter dodatne opreme pridobite enostaven ter cenovno ugoden sistem za uporabo deževnice. Glede na vedno višjo cene vode, se vam nakup hitro povrne. Za normalno delujoč sistem potrebujete: rezervoar s teleskopskim pokrovom, ki je poravnan s terenom, filter s katerim se deževnica preden le ta vstopa v rezervoar očisti, ter črpališče za distribucijo vode do porabnikov. Rezervoarji so dovolj močni, da jih lahko ob pomanjkanju prostora na vrtu vgradimo tudi v parkirišče ali dovozno pot. Še več informacij o sistemih za deževnico, poiščite na teh straneh.

Enostavna priključitev ter izvedba Priključitev dveh največjih porabnikov pitne vode WC kotlička in pralnega stroja na sistem za izrabo deževnice, priporočamo vsem novograditeljem in vsem, ki se lotevajo večjih gradbenih posegov v hiši (prenova kopalnic ipd.). Za uporabo deževnice v hiši je potrebna namestitev dvojnih cevovodov do porabnikov. Za tiste, ki pa želijo uporabljati vodo samo za zalivanje, pranje avtomobila in čiščenje okrog hiše, pa poleg namestitve rezervoarja z vgrajenim filtrom in potopnim črpališčem ponujamo tudi elemente za enostaven in udoben odjem vode kjerkoli na vrtu.

Visoko kakovostne biološke čistilne naprave

Vrhunske male čistilne naprave za čiščenje odpadnih voda iz gospodinjstev

Ekološka osveščenost vodi v iskanje čistejših, energijsko manj potratnih in za naravo manj obremenjujočih rešitev. Biološke čistilne naprave so nadomestilo za klasične greznice, ki so ekološko nesprejemljive. Iz biološke čistilne naprave priteče prečiščena voda in zato ne obremenjuje okolja, kot ga klasična greznica. Prednost je tudi v tem, da je z biološko čistilno napravo manj stroškov, medtem, ko je treba klasično greznico mesečno čistiti, kar narekuje tudi mesečen odvoz. Investicija v biološko čistilno napravo je skoraj enaka investiciji v primerno veliko greznico z zaprtim sistemom, ki je sicer še dovoljena, je pa manj primerna zaradi višjih stroškov mesečnega odvoza oz.čiščenja. Ob izpolnjevanju nekaterih zahtev, pa je možno vašo staro greznico preurediti v čistilno napravo.

Čeprav se zdi odstranjevanje odpadnih vod iz gospodinjstev zaradi številnih uredb, zakonov in predpisov, ki se jih mora upoštevati, na prvi pogled zapleteno, je zadeva dokaj enostavna. Pri nakupu bodite previdni saj je ponudba čistilnih naprav na slovenskem trgu velika. Pred nakupom se prepričajte ali naprava ustreza vsem predpisom, ki se ta trenutek zahtevajo ob vgradnji čistilne naprave (potrdilo o skladnosti, certifikat o moči čiščenja, certifikat o vodotesnosti rezervoarjev, certifikat o nosilnosti rezervoarja).

S pravim partnerjem in pravilno izbranim sistemom boste trajno pridobili, saj odpade draga kanalščina, kot tudi visoki stroški čiščenja odpadnih voda iz klasičnih greznic. Pokličite naše strokovnjake in skupaj bomo našli primerno rešitev za vas.

ARMEX ARMATURE d.o.o., Ivančna Gorica Tel. 01/78 69 270, 01/78 69 260, info.armex@siol.net

http://www.cistilnenaprave-dezevnica.si

Ne spreglejte