Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
12.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2013, 12.21

7 let, 12 mesecev

Preuredite svoj dom s pomočjo feng šuja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če prenavljate svoj dom ali bi ga radi samo nekoliko polepšali, si lahko pomagate s feng šujem, tehniko opremljanja stanovanja, ki skrbi za to, da se energija lahko nemoteno pretaka po prostoru.

Ponujamo vam pet osnovnih nasvetov, kako uravnotežiti kroženje energije in si izboljšati kakovost življenja.

Uredite vhod Vhod v vaše stanovanje naj ne bo neurejen ali zanemarjen, saj po feng šuju življenjska energija (či) vstopa skozi njega v prostor. Nepobarvana vhodna vrata, kljuka, ki ne dela dobro, stvari, ki jih imate nagrmadene pred vhodom (čevlji, dežniki ...), prej spominjajo na kaos kot na red, ki omogoča nemoten pretok energije. Poigrajte se z domišljijo, zamenjajte ali pobarvajte vrata in odstranite kramo, ki se nabira pred vhodnimi vrati.

NE ostrim robovom Če je le mogoče, iz svojega doma odstranite pohištvo z ostrimi robovi in ga nadomestite z zaobljenimi. Prav tako naj v prostoru ne bodo na vidiku ostri predmeti, pa čeprav gre za staro sabljo ali puško, ki je okras na steni, ali za kuhinjo, kjer imate na steni pritrjene nože. Feng šuj svetuje, da ostre stvari pospravite v predale ali omare. Na postelji in na kavčih uporabljajte mehke blazine, ki bodo omehčale energijo.

Ne obračajte hrbta vratom Naj gre za sedenje v delovni sobi, gledanje televizije ali spanje, vedno poskrbite, da imate pogled na vrata, ki vodijo v prostor. Če jim obrnete hrbet, feng šuj trdi, da tako izzivate slabo počutje in si preprečujete, da bi se počutili varno, kar je ena izmed osnovnih življenjskih potreb.

Stran s kramo Po filozofiji feng šuja imajo vse stvari okoli nas prav tako svojo življenjsko energijo (či), zato smo energetsko povezani z vsem, kar posedujemo. Tudi s stvarmi, na katere smo že pozabili, da jih imamo, jih strpali na podstrešje, garažo ali v omare, od koder nam "kradejo" energijo, zato moramo stvari pometati stran in osvoboditi pretok energije. Od stvari do stvari se vprašajte, kdaj ste jo nazadnje uporabljali oziroma ali jo sploh še kdaj boste, koliko ste nanjo čustveno navezani, vam koristi in je sploh še povezana z vašo osebnostjo. Če je več kot polovica odgovorov negativnih, gre za stvar, ki je ne potrebujete več in ki vam pije energijo, zato se je znebite.

Prav tako bodite pozorni na pohištvo v dnevni sobi, s katerim ni treba pretiravati. Če imate možnost, poleg kavča namestite le nekaj polic, mizico in omaro za tehniko, sicer pa se izogibajte velikim omaram, ki bodo ovirale pretok energije in ljudi.

Ne pozabite na naravo Vse, kar je živega in povezanega z naravo, od rož do hišnih ljubljenčkov, vaš prostor bogati in polni z energijo. Obdajte se z živimi "stvarmi" in s stvarmi, ki so narejene iz naravnih materialov, ne pozabite na slike in fotografije, na katerih so prizori iz narave, živali, rastline ... Negativna umetniška dela, na primer platno, ki prikazuje krvav prizor iz bitke, zamenjajte s pozitivnimi podobami, ki vas bodo spodbujale k optimističnem razmišljanju. Moderni in pogosto nenaravni materiali vse preveč spominjajo na sterilnost, ki ni v skladu z načeli feng šuja. Poskrbite, da bo v prostor pritekalo čim več naravne svetlobe, če je mogoče, pri prenovi prestavite okna, prostori pa naj bodo nasploh dobro osvetljeni. Prostore zjutraj in zvečer obvezno prezračite, saj tudi svež zrak dovaja pozitivno energijo.

Ne spreglejte