Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2009,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 8. 2009, 12.03

8 let

Poletna dekoracija na vrtnih mizah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poletje je najbolj sproščen čas v letu in največkrat vse dejavnosti preselimo ven. Z nekaj triki poskrbite, da bo poletna miza vedno vabljiva in polna gostov.

Pridih starega Naj vas ne moti, če nimate dovolj ujemajoče posode za popoln pogrinjek. Zelo zanimivo kombinacijo lahko ustvarite iz porcelanastih ali keramičnih krožnikov, skodelic in vrčev, ki ne spadajo k istemu setu. Kdo je rekel, da morajo stvari biti enake, da so videti krasno?

Bodite izvirni Šal ali ruta, ki ju uporabljate v hladnih mesecih, se lahko v poletnih spremenita v namizni tekač ali etno obarvan prt (sploh rute z resicami ustvarjajo takšen videz). Lahko pa ustvarite povsem svojega, tako da vzamete podolgovato polo papirja ali blaga in nanj nalepite svoj kolaž. Lahko so to smešni citati, slike iz revij, lahko pa ga porišete z barvami. Nanj lahko nalepite tudi suho cvetje, kamenčke in školjke. Poletje je pač čas za ustvarjalnost.

Možgani na off Ampak poletje je tudi čas, ko se obrati zmanjšajo in veliko dela ni ravno po našem okusu. Če ne želite veliko garanja in vzdrževanja poletnega dekorja na vrtnih mizah, jih okrasite z lončki, v katerih so posajeni kaktusi ali zelišča ali trave … Tako jih samo redno zalivate in dekoracija bo "zdržala" vse poletje.

Razstavni prostor Mizo lahko okrasite tudi tako, da postane prava mala galerija izdelkov, ki ste jih prinesli s poletnih potepanj. Naj so to školjke, kamni, lončeni izdelki, svečniki, lučke, celo nakit bo zaživel svoje življenje, če ga boste izvirno razstavili.

Pisano Poletje je pisano, kajne. In obilno. Naj bo takšna tudi vaša poletna miza. Barve, ki zelo ustrezajo poletni dekoraciji, so: rumena, oranžna, rdeča, turkizna, magenta, sivka, vse modre, zelena in končno slavna belo-modra kombinacija. Barve prikličite s cvetjem, prtički, z blazinami za stole, motivi na krožnikih, obarvanim steklom (recimo kozarci) itd.

Cvetje v slapovih V obilju rož je resnično lahko ustvarjati. Pisani šopki so vedno lepi, vendar tudi tukaj lahko uporabite domišljijo in cvetje razporedite recimo v kavne skodelice. Ali pa malce bolj vzdržljivo zelenje potresete po celotni mizi. Cvetje lahko ovijete v mokre pisane trakove in jih položite na krožnike … Lahko pustite, da cvetovi plavajo v bovlah ali vrčih. Možnosti je res malo morje in izkoristite čas, ko je cvetja res v izobilju. Če ga nimate na vrtu, obiščite bližnji travnik ali gozd. Našli boste pravo bogastvo.

Za tiste, ki imate radi umirjeno sceno Uporabite klasične barve: belo, bež, temno rjavo ali črno, ter jo poživite z zelenimi odtenki (zelo lepo se obnese barva pistacije ali žajblja). Tudi cvetje naj bo belo ali pa se držite samo zelenja. To bo ustvarilo zelo umirjeno in sveže okolje.

Posebni dodatki Če pričakujete obisk, izdelajte sedežni red in kartice z imeni razporedite okoli mize. Kartice so lahko iz rumenega kartona izrezani sončki ali rožice, v školjkah napisana imena, imena na doma izdelanih svečnikih, ki jih gostje lahko obdržijo, ali na majhnih stekleničkah z aperitivom … Tukaj se lahko resnično potrudite in ste izvirni. Tudi gostje si bodo zapomnili takšne male pozornosti.

Ne spreglejte