Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2009,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 3. 11. 2009, 9.49

8 let

Podelili nagrade Meseca oblikovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V pohištvenem salonu Slovenijales Bivanje na Dunajski cesti so včeraj podelili nagrade Meseca oblikovanja. Naziv oblikovalec leta je prejel Damjan Uršič.

Damjan Uršič je nagrado dobil za projekt bivalnega sistema oblazinjenega pohištva Moon, ki ga je oblikoval za slovensko podjetje TOM. Damjan Uršič, ki je po izobrazbi arhitekt, dela na področju industrijskega oblikovanja, njegovi naročniki pa prihajajo tudi iz Španije in Italije. S podjetjem TOM sodeluje od leta 2003. Za oblikovanje pohištva je prejel več mednarodnih priznanj. Trenutno je zaseden s pripravo kolekcije izdelkov za italijansko podjetje Futura za leto 2010. Zanje je že oblikoval družini izdelkov Slim in Fantasy ter počivalnik Show.

Nagrado za brezčasno slovensko oblikovanje je prejel Branko Uršič za sistem sedežnega pohištva iz krivljenega vezanega lesa. Branko Uršič je skoraj vso svojo delovno dobo odslužil v Stolu Kamnik. Večina najuspešnejših Stolovih izdelkov nosi njegov podpis. Prejel je številne nagrade in priznanja ter se predstavil na mnogih razstavah.

Nagrado za interier leta je strokovna komisija podelila projektu razstavnega in prodajnega prostora Showroom Pertot biroja Dekleva Gregorič arhitekti. Showroom Pertot v Trstu je primer izrazito sodobnega interierja, ki je zasnovan in deluje kot arhitekturna celota. Arhitektom je z njim uspelo zadostiti vrsti pogojev, ki so bili postavljeni kot izhodišče projekta tako, da se odgovora ne da zreducirati na izhodiščne pogoje in zahteve, da rezultat ni le prepoznaven, uporaben, ekonomičen in estetsko zadovoljiv prodajni prostor, ampak je primer dobrega interierja, je zapisano v utemeljitvi nagrade.

Nagrado, poimenovano zgodba o uspehu, so podelili podjetju Akrapovič. Nagrado vsako leto podelijo podjetju, ki uporablja kakovostno oblikovanje kot tvorni element v svoji poslovni, razvojni in tržni strategiji in pri tem dosega pomembne tržne uspehe. Podjetje mora tudi prisegati na tehnološke inovacije ter nove oblikovalske rešitve kot temelj svoje razvojne vizije.

Naziv perspektivni, ki ga podeljujejo nadarjenim mladim ustvarjalcem, pa so letos prejeli na področju industrijskega oblikovanja Kaja Antlej ter Nina Hercog & Mateja Martini, na področju oblikovanja interierja Jan Hadžić in Uroš Rustja, na področju modnega oblikovanja Arijana Gadžijev in Maja Ratajc.

"Brands & Signs Desegin Expo", ki so ga prav tako odprli, je nov, konceptualno zasnovan razstavno-konferenčni dogodek, namenjen predstavitvi dobro oblikovanih izdelkov, idej in storitev. V poslovnem kompleksu Slovenijales podjetja, institucije, ustvarjalci v kreativnih industrijah in študentje razstavljajo v okviru štirih tematskih sklopov, poimenovanih Design market, Kreativna drogerija, Generacija talentov in Utrip lesa.

Mesec oblikovanja letos poteka na temo Prihodnost trajnostnega. Zaključil se bo 15. novembra, so sporočili iz zavoda Big, ki prireditev organizira.

Ne spreglejte