Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
16.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vrt Vrt igra otroci

Torek, 21. 5. 2013, 16.45

2 meseca, 1 teden

Peskovnik - najljubši otroški prostor za igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Otroci so radi na prostem, zato jim lahko za igro na domačem vrtu sestavite peskovnik. Velik ali majhen, zagotovo bo požel veliko navdušenja.

Za pristno, poučno in domišljije polno otroško igro ni potrebno veliko, saj se znajo otroci zamotiti že z malenkostmi. V toplih in suhih dneh je igra na domačem dvorišču ali vrtu le še bolj zanimiva, če imajo naši najmlajši na voljo peskovnik, v katerem lahko po mili volji kopljejo, zidajo gradove, postavljajo ceste ali kuhajo.

Majhen vrt – majhen peskovnik

 | Foto: Tudi če imate na voljo le malo prostora, naj vas to ne odvrne od postavitve peskovnika. Dovolj bo že večji plastičen škaf ali zaboj, ki ga prekrijete s plastiko, vanj pa vsujete mivko ali droben pesek. Kupček peska ali mivke lahko stresete tudi na tla, ki pa jih vseeno prej zaščitite z debelejšo folijo.

Narejen doma ali kupljen?

Trgovine z vrtno opremo in pohištvom prodajajo tudi že narejene peskovnike, iz nekaj lesenih desk in tramov pa ga lahko zbijete tudi sami. Tisti, ki stavite na trajnost in stabilnost, lahko peskovnik tudi vzidate ali ga vkopljete v zemljo.

Zaščita peskovnika

V peskovnikih pa se ne igrajo radi le otroci, temveč lahko, če jih ne zaščitimo, postanejo tudi mačje ali pasje igrišče. Če imamo to možnost in smo dovolj potrpežljivi, peskovnik vsak večer ali takrat, ko ni v uporabi, prekrijmo s ponjavo ali pokrovom. Ta bo peskovnik zaščitila tudi pred dežjem in vlago.

In še zanimiv trik: med pesek vsujte kakšen dekagram cimeta, ki bo odgnal hrošče, črve in tudi mačke.

Igrač naj ne bo preveč

V veliko peskovnikih peska ali mivke sploh ni videti, saj je prekrit z množico pisanih igrač. Ne pozabimo, kaj peskovnik otroku omogoča in da je pravzaprav pesek tista glavna igrača. Dovolj bodo plastično vedro, lopatka, grabljice in modelčki za potičke, dečki se bodo razveselili bagra ali traktorja, deklice pa še kakšnih posodic za kuhanje.

Ne spreglejte