SiolNET. Trendi Dom
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osvežite svoj dom

1

termometer

LPS je največja sejemska prireditev s področja pohištvene industrije pri nas z bogatim obsejemskim programom, ki letos praznuje 20 let svojega obstoja.

Ob tej priložnosti bo sejem na slovesni otvoritvi uradno odprl dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije. Na njej bodo podelili nagrade Gospodarskega razstavišča Deset najboljših in zmagovalca med njimi ter nagrado Zlata vez. Deseterica bo v času sejma razstavljena v Avli dvorane Kupola, od 11. do 30. novembra pa v središču Ljubljane, v Desnem atriju Mestne hiše. Organizatorji bodo na otvoritvi razglasili tudi novo ime prireditve. Na sejmu se na 18.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 326 podjetij iz 23 držav.

V paviljonu Jurček se prvič predstavlja 17 podjetij s področja urejanja doma in njegove okolice, ki so se pred dobrim letom poimenovali kot skupina Vila Bravum. Sejem ponuja številne novosti, kot so okrogla miza z naslovom Kako do dodane vrednosti v pohištveni industriji, čitalniški kotički z literaturo s področja oblikovanja in notranje opreme, predstavitvi projektov študentov arhitekture in industrijskega oblikovanja, nadaljevanje lani začetega Arhitekturnega dialoga idr.

Letos ponovno mednarodna komisija izbira Deset najboljših (Top Ten) in med njimi določi najboljšega med najboljšimi. Nagrade Deset najboljših se podeljujejo za izdelke in sistemske rešitve, ki so inovativne in kreativne ter najbolje združujejo funkcionalnost ter tehnološko in likovno kakovost. Že tradicionalno bodo podeljene tudi nagrade: tri posebna priznanja za najlepši razstavni prostor, nagrada Zlata vez, ki jo podeljujeta Gospodarsko razstavišče in Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS, Zlata plaketa revije Naš dom ter priznanje za dosežke na področju oblikovanja Društva oblikovalcev Slovenije.

Posebej velja omeniti okroglo mizo "Kako do dodane vrednosti v pohištveni industriji", ki bo 3. novembra, ob 15.00 uri v dvorani Urška (II. nadstropje, Dunajska 18). Na njej sodelujejo ugledni predstavniki s področja oblikovanja in pohištvene industrije. Cilj okrogle mize je ugotoviti, kako naj bi slovenska pohištvena industrija te parametre upoštevala pri svojem delu. Obiskovalci prejmejo ob nakupu vstopnice (7 in 5 EUR) sejemski Katalog in nagradni kupon, s katerim lahko sodelujejo na žrebanju za nagrade razstavljavcev. Sejem je odprt od 3. do 7. 11. (10.00 –20.00), 8. 11. 2009 (10.00–18.00).

www.pohistveni-sejem.si

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin