Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 5. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek čiščenje ekološko dom Sonett

Sreda, 16. 5. 2018, 7.00

5 let, 11 mesecev

Nočna mora ali priložnost za mini čudež?

Oglasno sporočilo

Ali ima spomladansko čiščenje po nepotrebnem tako negativen prizvok, da se ga vsi tako vztrajno izogibamo?

čiščenje čistila dom | Foto:

Ko se končno lotimo temeljitega čiščenja doma, se tudi doma uradno začne pomlad, saj v stanovanje privabimo svežo energijo. Zdaj je priložnost, da se znebimo zimske navlake, odvečnih stvari in prahu, ki se je nakopičil po kotih.

S tem bomo osvežili svoj dom, pa tudi sami bomo v sijočem in sveže dišečem stanovanju lahkotnejše zadihali.

Najprej nad staro šaro

stanovanje omara čevlji dom | Foto:

Prav vsi imamo te težave. V življenju kopičimo nepotrebne predmete, kar je tudi največja ovira, ko želimo brezhibno čist dom. Ob pogledu na vso ropotijo, ki na nas preži z vsake police, nas hitro premaga obup in se čiščenja niti ne lotimo.

Torej – prvi korak je sortiranje nepotrebnih in razmetanih stvari, ki niso na svojem mestu in nam niti ne služijo več. Ko bomo začeli, nas bo kar potegnilo v to opravilo in kar naenkrat nam bo žal, da se pospravljanja ne lotimo pogosteje.

Če pri čiščenju uporabljamo neoporečna ekološka in biološko razgradljiva čistila, bomo poskrbeli še za svoje dobro počutje. Hvaležni nam bodo tudi naši hišni ljubljenčki, ki se veliko bolje počutijo v gospodinjstvu, kjer prisegajo na čistila brez encimov, umetnih vonjav, barvil, konzervansov in optičnih belil, ki lahko dražijo najobčutljivejše organizme.

Prednosti uporabe bioloških čistil

čiščenje čistila dom | Foto:

Običajna gospodinjska čistila vsebujejo nevarne kemikalije, kot so pesticidi, alergeni, gensko spremenjeni encimi, ftalati in tensidi, ki lahko vplivajo na naša dihala, kožo, splošno počutje in hormonsko ravnovesje ter seveda na okolje.

Veliko prijaznejši do sebe in narave bomo, če bomo posegali po biološko razgradljivih čistilih, ki so brez neprijaznih kemikalij.

Čistila, ki so narejena na osnovi ekološko pridelanih rastlinskih olj in eteričnih olj, so veliko boljša izbira, saj se ne bomo po nepotrebnem izpostavljali nevarnim snovem.

Kar nanesemo na kožo, gre tudi pod kožo

čiščenje čistila dom | Foto:

Vse, kar uporabljamo za pranje posode in perila, čiščenje pohištva, preprog in drugih talnih oblog, na koncu "zaužijemo" ali vdihnemo tudi mi sami – prek stika s kožo, ko oblečemo oprano in z mehčalcem odišavljeno perilo, ali prek uporabe očiščene posode.

Ni se nam treba odreči prijetnemu vonju. Do okolja prijazna biološko razgradljiva čistila zaradi uporabe naravnih eteričnih olj zelo lepo dišijo in močno delujejo tudi na nečistoče. Brez slabe vesti bomo z njimi svoj dom odišavili z najlepšimi spomladanskimi vonjavami.

Kako spoznati pravo biološko čistilo?

ekološki certifikati Sonett | Foto: Ekološka čistila imajo posebne oznake, ki potrjujejo neoporečnost izdelkov za osebno nego, čiščenje in pranje.

Izdelki s certifikatom ekogarancije (Eco Garantie) so izdelani iz ekološko pridelanih sestavin, ne vsebujejo GSO-encimov in so biorazgradljivi.

Oznaka Vegan Society pa potrjuje, da izdelek ne vsebuje živalskih sestavin.

Pomembna je tudi etična usmeritev podjetja

ekološki certifikati Sonett | Foto: Ko kupujemo ekološka čistila, je dobro vedeti, da je tudi podjetje, ki jih izdeluje, zavezano varovanju okolja.

Oznaka Stop Climate Change na izdelku potrjuje analizo celotnega podjetja glede emisij ogljikovega dioksida in popolno preglednost nad procesi, ki se nanašajo na povzročanje emisije CO2.

Oznaka CSE pa pomeni, da podjetje deluje v skladu z načeli združenja za aplikativno poslovno etiko.

Biološka čistila in pralni praški Sonett ekološki certifikati Sonett | Foto:

Nemški proizvajalec bioloških čistil in pralnih praškov Sonett spada k pionirjem izdelave ekoloških pralnih in čistilnih sredstev.

sonett čistila | Foto:

Sonettova kakovost temelji na duhovnem antropozofskem znanju. Za renaturalizacijo vode pralnim in čistilnim sredstvom dodajajo ritmične substance s pomočjo oloidov, v proizvodnji pa uporabljajo procesirano vodo, ki so jo prevrtinčili v 12 steklenih jajčastih posodah.

Vse sestavine, ki jih uporabljajo, so popolnoma biološko razgradljive in ne vsebujejo alergenov. To pomeni, da ne vsebujejo encimov, umetnih vonjav, barvil, konzervansov, niti optičnih belil. Ne uporabljajo genske in nanotehnologije. Vse njihove sestavine so stoodstotno biološko razgradljive.

V proizvodnji mil uporabljajo olivno, repično in kokosovo olje ter palmovo mast, pa tudi eterična olja, ki prihajajo izključno iz stoodstotno biološko kontroliranih nasadov.

Izdelki Sonett so na voljo v vseh večjih trgovinah, spoznali jih boste po ekoloških oznakah.

Ne spreglejte